Skip to main content

‘Ik kreeg het overweldigende gevoel dat iedereen van elkaar hield en stak m’n tong in elke jongen die ik zag’

‘Het verbaast me dat deze website in het leven is geroepen om een drugstaboe te doorbreken. Ik ervaar zelf helemaal geen drugstaboe! Misschien loop ik gewoon als een onnozele gans door het leven en signaleer ik het daardoor niet. Maar zover ik weet, zit iedereen aan de drugs. Op alle feestjes en festivals. Tuurlijk ben ik me ervan bewust dat dit interview tot reacties kan gaan leiden op mijn werk. Binnen de juristerij zijn drugs not done. Maar ja, kom op zeg. Dan ontslaan ze me maar. Omdat ik ooit een paar XTC-pilletjes heb geslikt?!

De allereerste keer staat op mijn netvlies gebrand. Dat was de meest sensationele avond die ik ooit heb beleefd. Ik zat met mijn broer en een gezamenlijke vriendin voor een afzakkertje in De Après Skihut in Rotterdam. Voor ik het wist, duwde mijn vriendin een pilletje in m’n mond en uit schrik slikte ik die door. De XTC sloeg snel in. Ik voelde me de queen of the night! Ik kreeg het overweldigende gevoel dat iedereen van elkaar hield en stak m’n tong in elke jongen die ik zag. Totdat er een paar met elkaar op de vuist gingen, omdat ze jaloers werden. Mijn vriendin sleurde me de tent uit: het werd nogal grimmig. Ik had het totáál niet door. Ik zei stomverbaasd: het is toch gezellig?!

Daarna heb ik nog veel leuke avonden meegemaakt aan de XTC, maar na een tijdje ervaarde ik een omslag. Als ik nu XTC gebruik, raak ik meer in mezelf gekeerd. Ik kom in een coconnetje terecht en zie dat bij de mensen om mij heen ook gebeuren. Iedereen lijkt dan meer op zichzelf te zijn; alleen op de wereld te zijn. Dat geeft me een eenzaam gevoel. Dus doe mij maar gewoon alcohol. Lekker lallen met z’n allen. Of wat ik nog wél wil proberen is ayahuasca. Daarvan schijn je juist heel erg bewust te worden van je verbondenheid met het heelal en de mensen om je heen. Dat is wat meer spiritueel. Als mijn huidige IVF-poging mislukt, dan maak ik een afspraak voor een ayahuascaceremonie.’