Skip to main content

 

Mijn vrienden noemen mij ook wel het keta-monster’ 

‘Feestjes zijn een groot deel van mijn bestaan. Ik heb gemerkt dat ik in het nachtleven mezelf thuis voel. Ik hou er van om de hele nacht door te dansen, gewoon even alles van je af laten glijden. Het nachtleven is een andere wereld met andere regels. Dat vind ik super interessant, deze regels bevallen mij meer. Voor mij betekend een feestje ook dat ik weer opgeladen ben voor de rest van de week. Wat voor drugs ik gebruik maakt mij echt niet uit. Ik heb een keer met wat vrienden een bestelling gedaan bij onze vaste dealer. We dachten: misschien moeten we een keer een leuk spelletje gaan spelen, iedereen uit onze groep neemt iets, maar niemand weet wat. Dit werd uiteindelijk een super gekke avond. Mijn go-to drug blijft ketamine, vrienden noemen mij ook soms het keta-monster.

Ik heb het altijd zo gezien: je kan alcohol drinken, of je kan drugs gebruiken. In mijn ogen komt dat ongeveer op hetzelfde neer. Het is een uitlaatklep. Ik heb zelf de voorkeur voor drugs. Het biedt mij verrijking, nieuwe inzichten, brengt mensen samen. Met alcohol is het ook: Geniet, maar drink met mate. Zo is het ook met drugs; je hebt het zelf in de hand. Als je te ver gaat met alcohol of drugs ben je toch bezig met iets anders wegdrukken denk ik. Als het geen drugs zijn, is het vast wel iets anders waar je dan een uitvlucht in zoekt. 

Er zijn zeker slechte kanten aan drugs. Ik heb mensen met ambulances afgevoerd zien worden, misschien ben ik zelf ook een keer in de ambulance terecht gekomen. Ja, dat gebeurt, dat is het risico van het vak zullen we maar zeggen. Wel moet ik er bij vertellen dat dit gebeurde toen ik veel jonger was, ik was mijn eigen grenzen nog aan het opzoeken. Je wil steeds verder en verder, tot het fout gaat. Nu zou dat me niet meer gebeuren, ik heb er te veel van geleerd.’