Skip to main content

‘Elke drug heeft zijn eigen soort reis te bieden’

‘Van nature ben ik een nieuwsgierig type, dus wat ik nog niet ken, daar wil ik wat van weten. En waar ik wat van wil weten, wil ik wat van proberen. Al mijn ervaringen met de middelen die ik heb gebruikt zijn positief geweest, en daarbij is een stukje set en setting altijd heel belangrijk gebleken. Waar en met wie doe je het? Is dat een fijne omgeving? Wil je blijven met de personen met wie je het doet? Voor mij zijn die vragen net zo van belang als de drugs, want die versterken namelijk altijd de wereld om me heen, elk middel op zijn eigen manier.

 

Dat is ook het grappige van drugsgebruik, ik zie het als een soort kleine reis. Elke drug heeft zijn soort reis te bieden. De een maakt je meer empathisch, de ander laat je meer nadenken of liefdevoller zijn, en de ervaringen die ik erdoor heb gehad, hebben mij echt tot een opener persoon gemaakt. Vooral op festivals heb ik veel verschillende mensen ontmoet, waar ik in het “normale leven” misschien nooit een gesprek mee zou hebben gehad. 

 

Zulke ervaringen zou ik iedereen die flink is vastgeroest in chagrijnigheid een keertje aan kunnen raden, ook al heb ik makkelijk praten: ik ben van mezelf altijd al een erg extravert en sociaal persoon. Ik probeer van elke dag het beste te maken en ben altijd bewust bezig met dingen vanuit positiviteit te benaderen, ook wat betreft de dingen die ik creëer. Drugs hebben daar voor mij een goede invloed op gehad. Eventjes in een fijne, gelukzalige wereld leven, ook al is het totaal synthetisch, werkt voor goed. Zeker op momenten waarin ik even vastzat in een saaie, negatieve gedachtegang. Alsof je eventjes een warm, helend bad kan ervaren. Dingen vanuit liefde kunnen benaderen, verschillende ervaringen en goede gesprekken hebben, is voor mij echt belangrijk geweest. Dat heb ik altijd mee kunnen nemen in mijn dagelijks leven.’