Skip to main content

‘Bewustzijn over de verrijking van psychedelische drugs zou de maatschappij helpen. Anti-depressiva zijn alleen maar pleisters…’

‘Mijn geschiedenis met drugs is tien jaar geleden begonnen. Dat heeft mij veel opener gemaakt en me in staat gesteld om mijn gevoelens te delen met anderen. Drie jaar geleden kwam ik in aanraking met psychedelica: dat was heel erg diep en interessant, omdat al die deurtjes werden geopend die ik altijd dicht en verstopt hield. Het was best hard maar ook heel goed. Ik kon zien hoeveel pijn ik in mezelf had verstopt. Dat voelde bevrijdend en kalmerend. 

Niet lang daarna volgde mijn eerste bufo ceremonie, waarbij je medicinaal kikkergif rookt. Dat was een toevoeging aan mijn leven omdat mijn oude patronen en denken er enorm door veranderden: slechte eetpatronen, materialisme, synthetische drugs, een slecht zelfbeeld – ik kon het allemaal loslaten. Ik voelde me meer verbonden met mijzelf en met de natuur. Ik ben erg dankbaar dat het op mijn pad is gekomen.

Ik vind het schandalig dat de farmaceutische industrie ons alleen maar vol probeert te stoppen met chemicaliën. Ik denk namelijk dat de meeste ziekten ontstaan door onverwerkte emoties en pijnen die we in onszelf hebben. Als we daarmee aan het werk gaan, kunnen we die ziekten voorkomen. Ik vind het ook schandalig dat de gevaarlijkste drugs – alcohol en sigaretten – vrijgegeven zijn, en dat andere drugs worden afgeschilderd als slecht.

Mijn zoon van 19 was verslaafd aan alcohol en raakte in een psychose. Met behulp van bufo en microdosing heb ik hem daaruit kunnen helpen. Het gaat nu hartstikke goed met mijn zoon. Hij drinkt niet meer, is niet meer verward en heeft een liefdevollere band opgebouwd met zichzelf en de mensen om hem heen. 

Bewustzijn over de verrijking van psychedelische drugs zou de maatschappij helpen. Anti-depressiva zijn alleen maar pleisters, terwijl je juist de wond die eronder zit moet helen. In plaats van dat soort farmaceutica zouden mensen met mentale klachten beter geholpen zijn met bijvoorbeeld een microdosering paddenstoelen.’