Skip to main content

‘De festivalsfeer is altijd ontzettend leuk als er drugs worden gebruikt. Dat ervaar ik niet per se met alcohol’

‘Mijn eerste ervaring met drugs was op een festival, toen ik zeventien jaar was en voor de eerste keer XTC probeerde. Dat is me heel goed bevallen; ik gebruik nu wel vaker MDMA. Natuurlijk heb ik ook weleens een slechte trip gehad, waarbij ik het ineens heel warm kreeg en merkte dat de drugs niet goed waren gevallen. Ik ben echter van mening dat de lasten niet opwegen tegen de lusten. Bovendien merk je dat de festivalsfeer altijd ontzettend leuk is als er drugs worden gebruikt. Dat ervaar ik niet per se met alcohol, aangezien mensen daar wel eens agressief van worden, wat de sfeer grimmig maakt. Van een pilletje word je over het algemeen juist knuffelig en gezellig, iedereen heeft het dan naar zijn zin.

Ik heb ook een aantal keer coke gedaan, maar ik vind het moeilijk om te zeggen wat ik er precies van vind; de keren dat ik coke gebruikte waren tijdens de coronapandemie. Vermoedelijk is het effect op een festival of feestje heel anders. Een type drugs waar ik eigenlijk niet enthousiast over ben, is truffels. Ik had hier door verhalen veel van verwacht, maar het effect viel me behoorlijk tegen. Verder smaakt het heel vies.

Mijn ouders hebben niks met drugs, maar ze zijn er verder niet op tegen. Ik herinner me dat ik wel eens ben opgehaald van een feestje met heel grote pupillen. Waarschijnlijk hadden ze toen wel door dat ik aan de drugs zat. Ze hebben natuurlijk liever niet dat ik gebruik, maar zijn blij dat ik er relatief open over ben. Ze weten overigens ook dat ik experimenteel ben aangelegd. Het liefst wil ik alles wel een keer proberen.’