Skip to main content

‘Ik zeg niet dat truffels of wiet wondermiddelen zijn, maar het kan mensen – in combinatie met goede therapeutische begeleiding – enorm helpen om bepaalde problemen aan te pakken’

‘Van jongs af aan ben ik een grote fan geweest van plantaardige drugs, en vooral wiet. Vroeger rookte ik dat met tabak, maar tegenwoordig doe ik dat puur, of neem ik wat THC-olie. Wiet is voor mij echt een manier om eventjes “uit de sneltrein te stappen”. De sneltrein is voor mij de voortdurende stroom van gedachten, en op de ene dag heb ik daar meer last van dan op anderen. Ik merk dat wiet mij helpt om meer controle te krijgen over die stroom, en zelfs om makkelijker te slapen op sommige dagen.

Een andere plant waar ik goeie ervaringen mee heb is de psychedelische paddenstoel. Ik heb daar – vooral toen het nog legaal was – bijzondere trips mee beleefd. Die ervaringen hebben me echt geholpen met volwassen worden en om te breken met oude patronen die ik als negatief ervaarde. De paddenstoel heeft die patronen zo enorm uitvergroot dat ik er niet meer omheen kon, en ermee aan de slag moest. De urgentie werd voor mijn gevoel hierdoor enorm duidelijk gemaakt. 

Een half jaar geleden ben ik begonnen met het microdoseren van psychedelische truffels. Ik heb dat twee maanden gedaan, en tijdens die truffelkuur zijn er echt dingen veranderd: ik ben begonnen met sporten, en ik ben een stukje somberheid kwijt. Het was sowieso mijn intentie om gezondere patronen te ontwikkelen toen ik met de kuur begon, en ik denk dat de kuur zelf enorm heeft geholpen met die patronen er goed in te krijgen. 

De somberheid die is weggevallen is heel erg gek, depressie was altijd een deel van mijn zijn. Ik heb enorm veel verschillende manieren van therapie gehad in mijn leven, en heb voor het eerst het gevoel dat ik er helemaal vanaf ben. Ik zeg niet dat truffels of wiet wondermiddelen zijn, maar het kan mensen – in combinatie met goede therapeutische begeleiding – enorm helpen om bepaalde problemen aan te pakken.’