Skip to main content

Ketamine (roepnaam: keta, special K) is een bijzonder tripmiddel. Het wordt regelmatig als narcosemiddel gebruikt bij mensen en dieren. Als recreatief middel is het vooral verkrijgbaar in poedervorm. Het wordt verreweg het vaakst gesnoven. Ketamine is vaak lastig te doseren (doses variëren van 15 tot 150mg). Ook is de sterkte bij iedereen anders; dat hangt vaak weer af van hoe regelmatig je ketamine neemt, want gewenning treedt snel op. Bij een lage dosis kom je in een zweverige toestand terecht, waarbij je licht gedesoriënteerd bent. Bij een hoge dosis kun je flink gaan trippen. Er kunnen dan allerlei dissociatieve effecten optreden, onder andere het gevoel dat je geest niet meer bij je lichaam hoort.

Ketamine kan snel toenemen in heftigheid als je de dosering verhoogt. Bij een hele hoge dosis kun je ook in een K-hole terecht komen. Dat wordt door sommigen wel omschreven als een bijna-doodervaring. Dat kan een hele spirituele, maar ook een hele enge ervaring zijn. Je kunt dit voorkomen door kleine ‘bumps’ (beetjes poeder) te nemen in plaats van hele lijnen weg te harken. High Human Selena Sattler neemt keta vooral om lekker te dansen: ‘Ik gebruik het af en toe vanwege het lichamelijke effect, het maakt het lichaam losser en ik kan helemaal opgaan in de muziek.’

Ketamine staat op nummer 11 van de 20 in de drug-harm index van professor David Nutt. Het kan bij regelmatig gebruik ongezond zijn voor je organen, zoals je blaas. Drugs zijn nooit zonder risico. Voor meer informatie hierover verwijzen wij je graag door naar Jellinek, waar je meer kunt lezen over: werking/ risico’s/ verslaving.

°) Highhumans.com is een platform waar ervaringen centraal staan. De meningen verkondigd in High Humans confessies zijn persoonlijk en subjectief.  

Leave a Reply