Skip to main content

‘Ik weet dat de narco-industrie in Mexico enorm hard geraakt is toen de VS wiet begon te legaliseren. Dat is precies wat je wilt zien’

‘Ik heb eerlijk gezegd niet enorm veel ervaring met drugs, maar ik heb voor het eerst wiet gebruikt als tiener in mijn geboorteplaats Mexico City. De wiet was slecht en je liep het risico om gepakt te worden door politieagenten. Dat is mij een keertje gebeurt, en toen heb ik hem mijn mobiele telefoon gegeven om hem af te kopen. Ik ben toen niet opgepakt, iedereen is daar namelijk zo corrupt als wat.

Interesse in hele sterke chemicaliën heb ik nooit echt gehad, ook al heb ik wel per ongeluk een keertje LSD gebruikt, wat wel echt een intense ervaring was. Maar het heeft me ook in laten zien dat ik persoonlijk daar weinig interesse in heb. Ik ben te bang om de controle over mijn geest te verliezen. Ik denk dat mijn brein en bewustzijn al genoeg “trippen” van zichzelf. Ik ben wel nieuwsgierig naar paddenstoelen, maar heb het nog nooit gebruikt. 

Ik weet dat de narco-industrie in Mexico enorm hard geraakt is toen de VS wiet begon te legaliseren. Dat is precies wat je wilt zien. Ik heb vroeger in Mexico echt zulke rare wiet voorbij zien komen. Spul waar allemaal lange haren in zat, of die was geweekt in benzine. Wat dat betreft heb ik het in Nederland toch een stuk beter.

Het stigma rondom drugs vind ik jammer: als bij een familiebijeenkomst iedereen zit te drinken, is het nog steeds raar als ik een jointje wil roken. Dit is in Nederland wel een stuk minder dan in Mexico, daar is wiet nog steeds “het kruid van de duivel”. Ik merk ook dat ik veel meer rookte in Mexico dan hier in Nederland, denk dat dat mede komt omdat het hier “legaal” is. Daar zijn drugs zo’n taboe dat er alleen maar narigheid van is gekomen, met eindeloze moorden en oorlogen tussen cartels, en de enige reden dat dat kan gebeuren is omdat het illegaal is.’