Skip to main content

‘Het voelde alsof ik kon schakelen tussen verschillende vormen van het mens-zijn’

‘Mijn hele leven ben ik huiverig geweest ten opzichte van drugs. Ik groeide op in Griekenland en daar kwamen illegale middelen nooit op mijn pad en ik zocht er ook niet naar. Mijn vader misbruikte alcohol en ik zag hem agressief worden na het drinken; dat maakte een einde aan mijn verlangen om controle te verliezen of mij op wat voor manier dan ook te verdoven.   

Ik ben onlangs naar Nederland verhuisd en dit heeft mijn nieuwsgierigheid om te experimenten weer aangewakkerd. Ik at een space muffin en dat bleek een leuke ervaring. Het liet me zien dat ik niet bang hoef te zijn om controle te verliezen. Het gaf me vertrouwen om meer te gaan ontdekken. Kort daarna ontmoette ik een man die me over ayahuasca vertelde. Het idee om getuige te zijn van een ceremonie in Nederland van een bepaalde Amazone-stam maakte me erg enthousiast. Ik besloot mee te doen, zonder iets van het medicijn af te weten… Bij aankomst zag ik matrassen op de grond liggen met dekens en emmers aan de zijkant. Ik werd er nerveus van; “Wat gaat hier gebeuren?!”. De ceremonie begon met een lichaamsreiniging met rook van speciale tabak en dankbetuigingen. Ik was in het moment en voelde dat ik er klaar voor was. Al snel nam iedereen een shot van het medicijn en ging liggen.

Ik voelde niets bijzonders en begon me zorgen te maken dat ik in slaap zou vallen. Tot het begon te werken. Het voelde alsof ik kon schakelen tussen verschillende vormen van het mens-zijn. Van verbinding maken met alle microsensaties in mijn lichaam tot alle dingen buiten mij en daarna naar binnen gekeerd in mijn brein. Er opende iets voor mij wat Plato de ideeënwereld noemde. Alsof ik voor een enorme bibliotheek met ideeën en informatie stond. Elke vraag die bij me opkwam, werd beantwoord. Het voelde als een gesprek met God en God was niet buiten, maar binnen in mij. Ik was God. Ongeveer een maand na de trip waren mijn intuïtie en creativiteit ongelofelijk sterk ontwikkeld. In deze periode heb ik naar aanleiding van deze ervaring een methode ontwikkeld. Het heet ‘Bridge The Dimensions’ en is gericht op gedragsverandering. Het verspreiden ervan is mijn nieuwe levensroeping geworden!’