Skip to main content

Lachgas is een populair middel, vooral onder jongeren. Het geeft je een korte maar vaak heftige high, waarin je een gevoel van euforie, een dromerig roes en soms zelfs hallucinaties kunt ervaren. Aangezien het in de voedselindustrie gebruikt wordt voor slagroomspuiten, wordt lachgas vaak verkocht in slagroomspuit-patronen. Omdat je longen kunnen bevriezen als je het rechtstreeks uit zo’n gasfles inhaleert (!), wordt lachgas altijd eerst in een ballon gespoten. Daarna kun je door de ballon te inhaleren een roes krijgen.

 

Lachgas is een semi-legale high, wat het ontzettend populair maakt. Als je het met mate gebruikt is het ook vrij ongevaarlijk – al kun je wel flauwvallen dus wij raden aan om het zittend te nemen. Het probleem met lachgasballonnen is dat je heel snel zin hebt in nog een ballon, en dan nog eentje. Als je op langere termijn extreem veel lachgas neemt kan dit blijvende neurologische stoornissen veroorzaken. Wij raden je dus wel aan om een beetje op te passen.

Lachgas staat niet in de drug-harm index van professor David Nutt. In principe is het redelijk onschuldig, tenzij je het rechtstreeks uit de fles inhaleert of bij extreem gebruik. Drugs zijn nooit zonder risico. Voor meer informatie hierover verwijzen wij je graag door naar Jellinek, waar je meer kunt lezen over: werking/ risico’s/ verslaving.

 

°) Highhumans.com is een platform waar ervaringen centraal staan. De meningen verkondigd in High Humans confessies zijn persoonlijk en subjectief.  

 

Leave a Reply