Skip to main content

‘Ik zat in een omgeving waar alleen de horrorverhalen over drugs verteld werden’

Ik ben eigenlijk altijd ontzettend terughoudend geweest met drugs. Ik dronk alcohol en rookte af en toe een joint, maar verder dan dat ging het niet. Ik zat in een omgeving waar alleen de horrorverhalen over drugs verteld werden. Drugs waren voor mij synoniem aan een overdosis of bad trip. 

Tot ik met een goede vriendin naar een concert in Amsterdam ging. Ze had mij al eerder over XTC verteld en was verrassend positief over haar ervaringen. Samen besloten we na het concert door de stad te wandelen en een pilletje te nemen. In die ene seconde waarin ik even niet stilstond bij de mogelijke risico’s van drugsgebruik, nam ik de pil snel. Tot dat moment had ik getwijfeld of ik het wel zou moeten doen. 

Die eerste ervaring met drugs was meteen erg fijn en zo werd ik nieuwsgierig naar wat er nog meer te ontdekken viel. Ik kwam in aanraking met ketamine, MDMA, cocaïne en 2CB. Voornamelijk de laatste in dat rijtje trekt me enorm. Op mijn 21ste verjaardag besloot ik dus samen met vier goede vrienden een pilletje 2CB te nemen. Het was een indrukwekkende visuele ervaring en we hadden heel veel lachkicks, en daarbij heeft het onze vriendschappen versterkt. We kwamen allemaal in onze eigen trip en toen we daar langzamerhand weer uit kwamen, werden we overspoeld door emoties. Mijn vrienden en ik beseften hoeveel wij voor elkaar betekenen en hoe wij elkaars levens verrijken. Er is toen wel een traantje van geluk gelaten. 

 

Voor mij is eerlijkheid het allerbelangrijkste bij het gebruiken van drugs. Na een periode waarin ik veel gebruik, stop ik altijd een tijdje met alles. Op die manier kan ik bevestigen aan mezelf dat ik zonder drugs kan leven en dat ik het écht alleen doe omdat ik er zelf volledig achter sta. Waar ik zelf onwijs eerlijk ben over mijn gebruik, kan ik er helaas toch niet publiek open over zijn. Ik wil mijn verhaal vertellen, maar mijn naam en foto zullen achterwege gelaten worden. Dat heeft te maken met mijn carrière: ik werk in de horeca. Daar is het taboe rondom drugs heel groot. Als ik mijn verhaal openlijk vertel, dan kan dat mijn carrière in de weg staan.’