Skip to main content
CONFESSIONS OF HIGH HUMANSPublieke confessie

Leroy Freeth (29)

By april 21, 2021september 28th, 2021No Comments

‘LSD zorgde ervoor dat die beoordelende wereld om me heen volledig verdween’

Ik was tot mijn 24ste eigenlijk gewoon het stereotype “game nerd”. Ik was altijd bezig met gamen en hield samen met vrienden soms dagenlange gamesessies. In dit wereldje was het nemen van drugs normaal. Iedereen deed het om wakker te blijven, het hoorde er gewoon bij. Ik weet niet beter dan dat er overal spiegeltjes op tafel lagen met lijntjes erop. Daar tegenover staat dat ik zelf niets met drugs te maken wilde hebben. Ik kon makkelijk 48 uur lang gamen, zonder te slapen, gewoon met wat energydrinks. Ik werkte overigens ook niet in die tijd, dus ik vond cocaïne vooral gewoon veel te duur. Toen besloot ik een keer mee te gaan naar een festival, genaamd Psy Fi. Dat festival staat erom bekend dat overal om je heen mensen psychedelica gebruiken. Daar heb ik dan ook voor het eerst truffels gedaan. Dat beviel ontzettend goed en daarna is het dan ook hard gegaan wat betreft mijn drugsgebruik, als ik zo terugkijk. 

 

Als ik bijvoorbeeld LSD nam, kwam mijn kinderlijke nieuwsgierigheid weer volledig naar boven. Ik ging mentaal alles opnieuw beoordelen, op een heel fijne manier. Ik was vroeger erg angstig en erg bezig met wat mensen van mij zouden denken. LSD zorgde ervoor dat die beoordelende wereld om me heen volledig verdween. Het heeft ervoor gezorgd dat ik de innerlijke strijd met mezelf rondom schaamte heb overwonnen. Nu mijn schaamte weg is, treed ik bijvoorbeeld gewoon op straat op. Ik dans en ben dus ook performer. Zonder LSD had ik dit nooit gedurfd. 

 

Wat mij het meest trekt aan psychedelica, is de creatieve kant ervan. Psychedelica geven je de mogelijkheid om volledig in jezelf te duiken, wat uiteraard superinteressant is. Ik ben van nature een erg calculerend persoon; ik denk na over alle mogelijke scenario’s die zich in een situatie zouden kunnen voordoen. Psychedelica nemen dat weg. Het laat mij tot in de kern het moment zelf ervaren zoals het is en het laat mij emoties voelen.’