Skip to main content
CONFESSIONS OF HIGH HUMANSPublieke confessie

Lisa Fredriks (22)

By mei 10, 2021mei 20th, 2021No Comments

‘In mijn vriendengroep is drugsgebruik vrij normaal, mensen leggen de packies op tafel en we gaan een avond hard’

‘Als ik op een feestje ben waar ik wat heb gedronken en vervolgens wat coke neem, dan voel ik me alsof ik de hele wereld aankan. Coke neemt echt je grenzen weg. Het sociale aspect is van groot belang en ik houd van experimenten, maar de grens tussen recreatief gebruik en afhankelijkheid is voor mij heel klein. Neem coke. Nu ik deze drug ken, merk ik niet echt zonder te kunnen op een feestje. Ik ben bang dat ik misschien naar de verslaafde kant neig. Ik heb meerdere mensen onderuit zien gaan en ik voel dus echt wel de angst dat het mij ook gebeurt. Daarom besloot ik een tijdje geen coke te doen. Die weken waren goed voor me. In mijn vriendengroep is drugsgebruik vrij normaal, mensen leggen de packies op tafel en we gaan een avond hard. Ik merkte dat ik na mijn weken drugsstop al gauw terugviel, maar dan wel sterker dan daarvoor. 

Ik vind dat drugs over het algemeen gewoon legaal gemaakt moeten worden, zodat je productie en gebruik decriminaliseert. Het is ieders eigen keus of je wat gebruikt of niet. Alcohol is een van de meest verslavende drugs die er is en dat mag je wel in winkels kopen, dus waarom de rest niet? En waarom zouden we wel wiet mogen kopen in coffeeshops, maar niet onze eigen plantjes mogen kweken? Ik heb het idee dat we dan het verdienmodel van de overheid in de weg zitten. 

Daarbij vind ik dat er ook drugsvoorlichting moet komen om jonge mensen in te lichten hoe ze met drugs om kunnen gaan en ze bewust te maken van wat het is. Ik denk hoe illegaler je het maakt, hoe hoger de drang is voor mensen om het te proberen en uit te glijden.’