Skip to main content

‘Drugs zijn eigenlijk niets meer dan een chemische bril, waardoor je alles tijdelijk op een andere manier benadert’

Drugs kunnen helpen om je situatie eens in een ander daglicht te zien. Die ervaringen neem je mee in je dagelijks leven. Of in minder positieve gevallen gebruik je drugs om juist tijdelijk te ontsnappen aan jouw situatie. Drugs zijn eigenlijk niets meer dan een chemische bril, waardoor je alles tijdelijk op een andere manier benadert. Een uitstapje in je hoofd. Zelf heb ik twee soorten uitstapjes. 

Ik heb de solo’s waarbij ik, als ik me echt goed voel, een beetje psychedelica neem. Meestal wat LSD. Met wat zachte muziek en een boekje richt ik me op het gevoel in mijn lichaam en waar dat vandaan komt. Het is sessie waarbij ik ineens liever voor mezelf ben en vanuit die liefheid dingen op een positieve manier op een rijtje kan zetten. Door de psychedelica worden je emoties ineens meer voelbaar en daardoor weet je al gauw wat je wilt en waarom. Dit werkt voor mij het best als ik het soms even niet meer weet of echt twijfel over dingen. Ik raad het iedereen aan. 

Het tweede uitstapje in mijn hoofd doe ik graag samen met goede vrienden. We plannen een dag en bereiden ons goed voor: we halen lekkernijen in huis, trekken comfortabele kleren aan en leggen een matras midden in de woonkamer. Terwijl we heerlijk aan het trippen zijn, huilen we van het lachen. En we delen natuurlijk met elkaar hoeveel we van elkaar houden. Het is in ieder geval belangrijk dat je je weet over te geven aan het onbekende en dat je lekker meegaat met de stroom die er is. We zijn in het dagelijks leven al vaak genoeg op plekken waarvan we niet echt weten waar we staan en dan zijn dit soort uitstapjes heerlijk.’