Skip to main content

‘Toen de kinderen het huis uit waren kon ik weer wat meer focussen op mezelf…’

‘Van m’n 16e tot m’n 23e heb ik hasjiesj en wiet gerookt en dat was niet zo goed voor m’n schoolcarrière. Ik voerde weinig uit totdat ik realiseerde dat ik meer wilde in het leven. Ik startte een eigen bedrijf en heb tot m’n 40e alleen alcohol gedronken. Daarna heb ik het blowen weer opgepakt en de laatste 10 jaar ben ik gaan experimenteren met XTC, MDMA en een enkele keer LSD.

In m’n jonge jaren had ik veel mensen om me heen die zwaar gebruikte en die heb ik daar echt aan ten onder zien gaan. Uit angst om dezelfde kant op te gaan heb ik mezelf voorgenomen om die middelen pas op latere leeftijd uit te proberen. Toen ik een gezin kreeg en tegelijkertijd een bedrijf runde, was er weinig ruimte voor sociale gelegenheden. Als die er waren dan gebruikte ik alcohol. De mensen in mijn directe omgeving deden ook niet echt andere drugs. Toen de kinderen het huis uit waren kon ik weer wat meer focussen op mezelf en bij het uitgaan kwam ik in aanraking met XTC en MDMA. Die middelen maken het altijd ontzettend gezellig en fijn. Ik heb dan nooit problemen met mensen en iedereen zorgt voor elkaar. Ook helpt het me om wat losser en extraverter te zijn in sociale situaties en dat komt de sfeer ten goede.

Als ik drugs neem dan gebruik ik nooit veel. Lang geleden was ik eens op een feestje in een loods bij een vriend en op ieder tafeltje lag een lijntje coke. Meteen heb ik al die lijntjes opgesnoven en ben ik heel de nacht de hort op geweest in de stad. Alle clubs bezocht en de volgende ochtend wist ik niets meer. Wat heb je er dan aan…? Dat was een wijze les.’