Skip to main content

‘Truffels waren voor mij een gezonder alternatief voor alcohol’

‘Ik was al 28 toen ik voor het eerst truffels probeerde. Ik had hiervoor geen enkele ervaring met drugs, op het drinken van alcohol na. Ik ben altijd vrij sceptisch geweest over het gebruik van drugs, ik wilde er eigenlijk niets mee te maken hebben. Dat wordt je zo geleerd door je omgeving en de maatschappij. Drugs worden al snel als iets verkeerds weggezet. 

Truffels waren voor mij voornamelijk een gezonder alternatief voor het drinken van alcohol. Ik was doordeweeks fanatiek bezig met mijn gezondheid en sporten, maar dronk in het weekend veel alcohol. Dit rijmde niet met elkaar. Het natuurlijke van de truffels sprak mij erg aan. Het was voor mij een middel om geen alcohol te drinken, maar wel iets met mijn denken te doen. Het creëerde een verandering in mijn bewustzijn. Ik was voorheen erg gefocust op het verdienen van veel geld, terwijl ik geen voldoening uit mijn werk haalde. Nadat ik betrokken was bij een zwaar auto-ongeluk, veranderde mijn leven compleet. Ik besloot alles om te gooien en op zoek te gaan naar mijn geluk. Dat geluk vond ik in het begeleiden van mensen en psychedelica. 

Ik heb uiteindelijk mijn eigen bedrijf opgezet, genaamd Triptherapie. Ik deed onderzoek naar de verschillende stoffen in de hersenen van de mens en combineerde dit met de mogelijkheden van psychedelica. Triptherapie wordt voornamelijk door mensen met depressieve klachten bezocht. Zij gaan op zoek naar genezing. Ik geloof dat psychedelica deze genezing kunnen bieden. 

Uiteraard kreeg ik in het begin te maken met veel vooroordelen als ik vertelde over mijn werk. Mijn ouders stonden aanvankelijk met grote twijfels te kijken naar wat ik deed, maar inmiddels vinden ze het zelfs leuk om de recensies te lezen. Het onbekende zorgt voor angst en onbegrip, maar uiteindelijk zal iedereen aan het idee van psychedelica wennen, als ze er meer vanaf weten.’