Skip to main content

‘…het werkte bevrijdend’

‘Ik doe het niet heel vaak, maar ik ben heel erg fan van drugs. De eerste keer XTC – op mijn twintigste – heeft mijn leven veranderd. Ik had een geweldige, liefdevolle nacht op een housefeest, dansend en zoenend. Tot die tijd maakte ik me zorgen over de toekomst, maar die ervaring maakte mij een zorgelozer persoon, het werkte bevrijdend. 

Paddo’s vind ik ook leuk, ik heb het een paar keer gedaan met mijn vriend. Het is bijzonder om samen helemaal op dezelfde golflengte te zitten, het gevoel te hebben alsof je één bent. Drugs kunnen je een ander perspectief op de wereld bieden en daar ben ik een groot voorstander van. In de periode dat ik als telefoniste bij een escortbureau werkte waren er regelmatig feestjes waar ook coke werd gesnoven. Toch is het nooit mijn drug of choice geworden, coke maakt je blik scherp en helder, terwijl ik juist op zoek ben naar een wereld die minder fel binnenkomt. Ik heb dat lijntje ook niet nodig om mij zelfverzekerder te voelen, dat ben ik al van mezelf. Mijn favoriete drug is alcohol; het neemt de scherpe randjes weg. Drinken is voor mij een vorm van mindfulness, maar dan ongezond. Van veel drank doordrenkte nachten weet ik niets meer, maar ik schaam me daar niet voor. Ik ben extreem vergevingsgezind naar mijzelf. Het is juist goed om af en toe niet mee te doen aan de succescultuur van controle en perfectie.

Ik ben een nachtmens, ‘s nachts zie je de tijd niet verstrijken, er gelden minder regels. Ik hou er ook van om ‘s nachts te schrijven, onder het genot van drank en sigaretten. De volgende dag kan ik vaak alles wat ik heb geschreven weer weggooien, maar het is wél heel goed voor nieuwe ingevingen en associaties. Misschien stop ik ooit nog eens met alles, maar zover is het nog lang niet. Tot die tijd ben ik een tevreden drinker, roker en slik ik af en toe een pilletje.’