Skip to main content

 

‘Wiet is de enige drug die ik graag om me heen heb.’

 

Op mijn veertiende begon ik met drinken van alcohol, waarvan ik vind dat het valt onder drugs. Veel mensen zijn het hier niet mee eens, maar ik vind zelfs dat koffie en nicotine ook onder drugs vallen. Alcohol heeft me veel leuke dingen gebracht, zo maak je bijvoorbeeld makkelijker contact met mensen. Maar het is niet per se mijn drug of choice, het is toch een drugs die heel veel schade brengt aan je lichaam en eigenlijk enorm destructief is sociaal maatschappelijk gezien. Op mijn 18e rookte ik voor het eerst een jointje. Ik was een jaartje of 28 toen mijn nightlife best heftig was als danser in Amsterdam, ik zag om mij heen veel mensen drugs gebruiken, op dat moment was ik zelf nog niet echt geïnteresseerd. Ik begon er daarom ook pas wat later mee. 

Wiet is de enige drug die ik graag om me heen heb. Ik denk alleen dat er een overwaardering is van THC bij de gebruikers van wiet, terwijl CBD een enorm goede uitwerking heeft op ons lichaam en geest. De natuur biedt niet voor niets die twee in combinatie aan. Je kan je dan afvragen waarom we zoveel THC in wiet hebben.

Mensen hebben en zullen altijd de behoefte hebben om hun geest te onderzoeken. Je kan jezelf daarmee bereiken of jezelf kapot maken, maar de vraag naar drugs zal er altijd zijn. Het is daarom naar mijn idee beter om de vraag naar drugs gezond te maken in plaats van het aanbod ernaar te bevechten. Naar mijn idee is de angst naar het onderzoeken van je geest ook ongegrond, ik denk dat dat juist een van de grootste dingen van het leven is. Drugs kan je uit je lineaire denkprocessen halen. Ik denk dat je jezelf heel goed kan ontwikkelen door middel van drugs. Ik heb ooit Ayahuasca gebruikt, ik heb het idee dat dit ervoor heeft gezorgd dat de ‘rommel’ in mijn hoofd is opgeruimd. Ik ben heel dankbaar dat ik deze drug heb gebruikt, anders had ik hier misschien wel 20 jaar therapie tegenaan moeten gooien. Mijn leukste ervaring was in Thailand. Ik was zo lekker aan het dansen de hele avond op de paddo’s, ik had het gevoel dat ik de zwaartekracht ontsteeg en aan het vliegen was. Ik zat echt in een flow state