Skip to main content

‘Laten we meer genieten van het leven. Meneer Grapperhaus, jij wilt minder festivals, maar ik, en velen met mij willen er meer. Véél meer’

‘Naast mijn eigen ervaringen heb ik verschillende boeken en interviews gelezen en gezien van Michael Pollan en Paul Stamets, een expert op het gebied van alle soorten paddenstoelen en een onderzoeksjournalist die verschillende boeken heeft uitgebracht. Ik heb veel van hun geleerd en kunnen onderbouwen met mijn eigen ervaringen. Alles wat je op een dag meemaakt wordt door je brein in kaders geplaatst. Kinderen slapen veel meer dan volwassenen, omdat zij die kaders nog moeten vormen. Daarna kunnen ze die informatie opnieuw gebruiken om nieuwe situaties in te kleuren. Wanneer je psychedelica gebruikt krijg je weer beschikking tot al deze kaders. Hierdoor wordt alle informatie opnieuw verkend en met elkaar verbonden. 

Wanneer je van maandag tot en met vrijdag begint met de belangrijkste zaken – en je lichaam voldoende voedt met lucht, water, groente, fruit en gewone paddenstoelen – dan is er aan het eind van de week tijd en energie genoeg om je lichaam en geest te verruimen. Ik denk dat iedereen wel een microdosering kan gebruiken. Ook denk ik dat LSD voor iedereen – of je nou jong of oud bent – goed is voor de ontwikkeling. Oude mensen die bijvoorbeeld angstig zijn voor de dood kunnen ook baat hebben bij een microdose LSD: mensen kunnen dan bijvoorbeeld beter accepteren waarom ze doodgaan. Dat inzicht zorgt voor rust en vrede. 

Negentig procent van de mensen zal zeggen dat psychedelica slecht zijn, terwijl het juist is bewezen dat LSD en paddo’s niet verslavend werken, omdat de tolerantie enorm is. Dat wil zeggen dat meerdere dagen achter elkaar gebruiken geen zin heeft omdat het lichaam er snel aan went. Sommige mensen gebruiken het maanden achter elkaar, meestal met twee of drie dagen tussen de kleine dosering (van ongeveer tien procent van een normale dosis) in. Anderen gebruiken een aantal keren per jaar een volle dosis om de problemen of knelpunten in hun hoofd te verwerken en tot nieuwe inzichten te komen. 

Laten we meer genieten van het leven. Meneer Grapperhaus, jij wilt minder festivals, maar ik, en velen met mij willen er meer. Véél meer. Ik wil gewoon ieder weekend ergens de mogelijkheid kunnen hebben om te kunnen bewegen, te dansen, en mijn lichaam te behandelen zoals ik het wens. Ruim 100 jaar later na de invoering van de Opiumwet hebben we genoeg informatie verzameld om de set en setting in te richten naar de persoonlijke behoefte, om zo gecontroleerd te kunnen gebruiken. Het is tijd voor Opiumlijst 3 voor verantwoord gebruik van geestverruimende middelen.’