Skip to main content
Anonieme confessie

Anonymous human (29)

‘Ik was overspannen. Burn out. Ik kwam mezelf keihard tegen en ik was daar veel op aan het reflecteren. Als uitlaatklep wilde ik mijn situatie psychologischer benaderen’

‘Ik heb altijd met veel plezier gefeest. Ik houd er nog steeds heel erg van, en van de muziek. Toch werden de feestgoederen wel steeds minder spannend. Uiteindelijk ben ik anders naar bijvoorbeeld een weekendje doorhalen gaan kijken dankzij een bijzondere lsd-trip.

Ik was overspannen. Burn out. Ik kwam mezelf keihard tegen en ik was daar veel op aan het reflecteren. Als uitlaatklep wilde ik mijn situatie psychologischer benaderen. Toen ben ik eerst een vipasana gaan doen. Daarna kwam de bewuste trip, die me een intens bewustzijn over gezonder leven heeft opgeleverd. Ik leerde dat ik mijzelf gezond wil houden, zelf wil bepalen wanneer ik vlucht in blowen of feesten. En wanneer niet. Ik kies nu steeds bewuster voor het idee dat ik niet wil vluchten. Dat ik de ideeën in mijn hoofd juist vast wil houden.

Sommige mensen weten wel wat trippen is maar die hebben er niet zo’n emotionele band mee, of hebben nog nooit een ingrijpende trip meegemaakt. Dan vind ik het heel moeilijk om op dit onderwerp met mensen te klikken. Ondanks dat voel ik dat er wel plek voor is in onze samenleving. Wat heeft die trip met mij gedaan? Waar denk ik allemaal over na? Als ik dit deel met mijn moeder en met vrienden dan voel ik dat ik heel dichtbij hen kan komen. 

Mijn instinct is om steeds te zoeken naar de volgende ervaring, naar meer uitdaging. Dat drijft mij. Mijn volgende experiment was een maand microdosing met lsd, en ik wilde meteen doorpakken met een ayahuasca ceremonie. Die laatste heb ik even uitgesteld. Je moet jezelf ruimte gunnen zodat je ervaringen kunnen landen, en je de inzichten kunt integreren in je leven. Onlangs heb ik pas voor het eerst een echt geestverruimende ervaring gehad. Dus gelukkig is er nog een hoop om te ontdekken.’