Skip to main content

‘…naast recreatief gebruik aan de ene kant en medisch-therapeutisch aan de andere is er ook nog de derde weg van bewust of intentioneel gebruik – wat Michael Pollan in ‘How to Change Your Mind’ the betterment of well people noemt’

‘Als trip guide begeleid ik mensen die met magische truffels zelfonderzoek willen doen. Om de open staat waarin je terecht komt – de veranderde perceptie en het neerzakken van je beschermingsmechanismen – te gebruiken voor groei. Alles wordt interessant en we kunnen die warme interesse ook op onszelf richten. Soms is dat wel pittig, maar meestal heel bijzonder.

We zijn bezig om een beroepsgroep op te richten voor tripbegeleiders: Guild of Guides. Het is super dat je in Nederland zit en met truffels boven tafel kan werken. Wij willen als beroepsgroep zelfregulering toepassen. We regelen zelf dat we ons aan een breed gedragen ethische code houden, een bepaalde kwaliteit leveren.

Het is natuurlijk mooi dat in heel veel landen de weg is ingeslagen naar medische legalisering van bijvoorbeeld MDMA en psilocybine. Maar naast recreatief gebruik aan de ene kant en medisch-therapeutisch aan de andere is er ook nog de derde weg van bewust of intentioneel gebruik – wat Michael Pollan in ‘How to Change Your Mind’ the betterment of well people noemt. Je hoeft geen diagnose te hebben om profijt van geestverruimende middelen te ondervinden. Iedereen heeft namelijk patronen die niet in iedere situatie even behulpzaam zijn. Nieuwe neurale paden die tijdens een trip worden aangelegd, kun je na afloop integreren om een blijvend positief effect te krijgen.  

Er komen veel mensen uit het buitenland die het fijn vinden dat truffels nemen hier legaal is en veilig kan. Het komt in een vacuüm verpakt doosje met een houdbaarheidsdatum erop. Dat voelt voor de meeste psychedelische nieuwkomers toch veiliger dan het beeld van paddenstoelen via-via regelen in een donker steegje. Het zou mooi zijn als dat dit voor andere middelen ook mogelijk zou worden. Er zijn ook mensen die bij me komen waarbij MDMA – als ze de keuze hadden – misschien beter zou passen. Ik hoop dat dit in de toekomst gelegaliseerd zal worden, ook voor niet-medisch gebruik.

Heb je interesse in het werk van Miriam, of wil je een gratis intake met haar of een van haar collega’s inplannen? Meer informatie vind je hier.’