Skip to main content

‘Het geloven in mezelf en in m’n potentie is aangewakkerd door die psychedelische ervaringen’

‘Tot m’n 23e was ik altijd vet tegen harddrugs. Ik dacht dat alleen daklozen dat gebruikten. Totdat m’n toenmalige vriendje met MDMA aan kwam zetten. De nieuwsgierigheid nam toch de overhand. We namen het samen en vervolgens viel ik in slaap. Toen ik wakker werd hebben we vier uur lang heel intens gepraat, gehuild en gelachen. Die ervaring had ik echt nooit willen missen. Het was zo anders dan ik had verwacht, en verrassend genoeg helemaal niet verslavend.   

Vanaf dat moment gebruikten we op Koningsdag en Oud & Nieuw. Mijn angst was altijd de controle te verliezen, echter realiseerde ik mij door de ervaring met MDMA dat ik juist van alcohol de controle verlies en losbandig word. Met MDMA had ik dat niet, daarbij ging ik juist naar een soort liefdevolle basis in mezelf.  

Voor het presenteren bij Drugslab heb ik bijna alle drugs wel geprobeerd, maar in mijn eigen leven blijft het bij MDMA en XTC. Ik voel niet de drang om in m’n privéleven meer te doen ondanks goede ervaringen bij Drugslab. Misschien vind ik het ook wel een beetje eng omdat er toen altijd een medisch specialist bij was, thuis heb je dat natuurlijk niet. Ook vind ik het bij tripmiddelen spannend dat ik geen invloed heb op het verloop, bij veel psychedelica zit je er zo een paar uur in. 

Ik moet wel zeggen dat de tripmiddelen die ik heb gedaan mij veel inzichten hebben gegeven. Normaliter neem je altijd dezelfde afslag in je hersenen, de route die je kent. Via het trippen kwam ik erachter dat een ander pad mij soms meer kan bieden. Opeens sta je open voor een andere waarheid dan waarin je altijd hebt geloofd. Zo was ik veel aan het schilderen en was ik constant aan het piekeren en oordelen over het werk. Met tripmiddelen schilderde ik gewoon door en ontstond er iets heel moois. Het geloven in mezelf en in m’n potentie is aangewakkerd door die psychedelische ervaringen.’