Skip to main content

‘Je kunt niet zeggen “drugs zijn goed” of “drugs zijn slecht”. Er zitten veel haken en ogen aan’

Ik wil alles eerst ervaren voordat ik erover oordeel, zo ook met drugs. Daarom heb ik daarover ook nooit een oordeel geveld, totdat ik het had geprobeerd. Mijn persoonlijke oordeel over drugs is positief, zolang je het maar doet in de juiste context, met de juiste mensen, de juiste setting, en dosering.

Je kunt niet zeggen ‘drugs zijn goed’ of ‘drugs zijn slecht’. Er zitten veel haken en ogen aan.  Ik heb mensen eraan onderdoor zien gaan, vooral toen ik in Utrecht wekelijkse feesten gaf. Ik zag daar wel mensen die de afterpartycultuur helemaal absorbeerden en zichzelf daarin volledig konden verliezen. Maar tegelijkertijd zag ik daar ook veel mensen zichzelf en hun omgeving verrijken.

Wat de beste ingrediënten zijn voor een goede afterparty? Belangrijk is dat je niet altijd met dezelfde groep bent, anders kan het in mijn beleving iets sektarisch krijgen. Ook van belang is dat iedereen elkaar goed gezind is, dat er geen negatieve energie hangt en er een goede verhouding heerst tussen mannen en vrouwen. Liefst ook wat stelletjes, zodat er al wat liefde in de tent is. En niet één iemand die als DJ de muziek beheert, want die gaat alleen maar zijn eigen muziek doordrukken.

Ik zou zeker niet iedereen aanraden: ga drugs doen. Als je één bent met jezelf, dan zou ik zeker zoveel mogelijk onderzoeken, maar wanneer weet je dat? Maar als je het besluit te testen, doe het dan met mate, laat je goed informeren en staar je niet blind op wat er op internet staat. Je zult uiteindelijk toch je eigen ervaring moeten ondergaan.

Leave a Reply