Skip to main content

Ik koop ook geen fles alcohol, ik koop een Sancerre of Meursault en geniet daar bewust van. En als ik hoofdpijn heb kan ik een aspirine nemen. Als ik ziek ben kan ik medicijnen nemen. Het zijn allemaal chemische verbindingen. Wat is er nou zo anders aan XTC of 2CB als het mij zoveel brengt?

‘Bij mijn eerste afspraak bij mijn huidige geliefde, ben ik bij haar langs gegaan met een zakje mushrooms om daar een mooi diner omheen te bouwen. Er zat bijna iets naïefs bij: ik wilde het gewoon vanuit culinair oogpunt proberen. Als ik toen wist wat drugs mij later nog zouden bieden dan was het niet bij één keer gebleven.

Sinds 2017 kwamen drugs weer op mijn pad en ben ik ook allerlei soorten gaan proberen. Hierdoor ben ik veel positiever in het leven gaan staan. Mijn vrouw en ik hadden een goede relatie maar het zat nogal in een sleur en er was ook vertrouwen kapotgegaan. Op een bijzondere avond in Paradiso hebben we samen XTC genomen en hierdoor kwamen we veel dichterbij elkaar. Door te experimenteren met drugs ben ik een open mens geworden en konden wij samen de barrières slechten die wij onderling hadden. 

Ik probeer mijn ervaringen tot nu toe ook op te schrijven – ze staan bijvoorbeeld op mijn bureau – en wat ik bovenal merk is hoe ze mij ten goede hebben veranderd. Ik ging vaak uit van een negatieve situatie en een resultaat was dan vaak suboptimaal. Dat is voorbij: ik ben veel vrijer en door me open te stellen kan ik beter verbinding maken met de mensen om mij heen.

We hebben een van onze zoons ook een keer meegenomen naar een Unity-voorlichting over XTC. Hij wist niet wat hij met al die informatie moest maar een paar maanden geleden kondigde hij officieel aan tafel aan dat hij XTC ging proberen. Dat wil je toch!? Hij weet nu precies wat hij gaat doen en waar hij aan begint. Ik wil met mensen delen wat het voor je zou kunnen doen, en vooral wat het voor mij heeft betekend.

Drugs is wel een negatief woord. Het is heel stigmatiserend, ook door de associatie met de war on drugs. Dat is heel jammer. Ik koop ook geen fles alcohol, ik koop een Sancerre of Meursault en geniet daar bewust van. En als ik hoofdpijn heb kan ik een aspirine nemen. Als ik ziek ben kan ik medicijnen nemen. Het zijn allemaal chemische verbindingen. Wat is er nou zo anders aan XTC of 2CB als het mij zoveel brengt?’