Skip to main content

‘Mijn laatste solo-trip was met Nieuwjaar en dat was fantastisch’

‘Ik heb vaak in mijn eentje LSD gebruikt. Ik vind dat helemaal niet eng. Het is denk ik belangrijk om af en toe voor wat ruimte in je hoofd te zorgen; om afstand te doen van je dagelijkse leven en te reflecteren op jezelf en anderen. Drugs kunnen daarbij helpen en de dingen waar je al mee bezig bent vergroten en versterken: door drugs doe of denk je naar mijn idee geen dingen die niet inherent zijn aan jezelf. Soms kunnen drugs zelfs aspecten van jezelf belichten waar je nog niet mee wilde dealen. Dat kan goed zijn, om meer over jezelf te leren. 

Met LSD heb ik één hele moeilijke solo-trip gehad. Dat was vlak nadat ik naar Nederland verhuisde, in december, en iedereen die ik kende met Kerstdingen bezig was bij hun eigen families. Ik was alleen. Feestdagen geven me meestal een eenzaam gevoel: ik heb door mijn jeugd een rare relatie met feestdagen ontwikkeld. Tijdens mijn eerste Kerst in Nederland zat ik dus alleen in een huis waar ik nog niet zo lang woonde, in een nieuw land, en ging ik aan de LSD. Ik had van tevoren niet bedacht dat dat heel moeilijk zou zijn. Ik heb veel geleerd van die ervaring en ben er sterker uit gekomen. Sinds ik de confrontatie met mijn gedachtepatroon ben aangegaan en mezelf beter begrijp, vind ik het niet erg meer om alleen te zijn op feestdagen. Mijn laatste solo-trip was zelfs met Nieuwjaar en dat was fantastisch. Ik had het gevoel dat het universum zich in mij voortbewoog en ik liet de energie van de wereld door mij tot uitdrukking komen, zonder te oordelen. Al zou het allemaal een mentale constructie zijn, het voelde geweldig. 

Mijn ultieme doel is om mezelf in het dagelijkse leven uit te kunnen drukken zoals ik kon met Nieuwjaar: om mezelf oprecht en eerlijk tot uiting te brengen. Ik geloof dat mensen bewonderenswaardige uitdrukkingen zijn van hun eigen artistieke verlangens en dat je altijd op zoek moet gaan naar nieuwe vormen van expressie. Dat doe je door de manier waarop je jezelf kleedt, je maniertjes, hoe je denkt, wat je leest. Of door een simpele solo-trip op LSD.’