Skip to main content
CONFESSIONS OF HIGH HUMANSPublieke confessie

Nicole Anthonissen (33)

By januari 5, 2021september 29th, 2021No Comments

‘De helende werking die truffels en paddenstoelen kunnen hebben vind ik erg interessant. Ik heb mogen ervaren hoe deze middelen de bron van het lijden kunnen helpen genezen’

‘Authenticiteit en integriteit vind ik belangrijk. Daar wil ik voor staan en daarom wil ik mijn verhaal delen. Het is hoog tijd dat we eerlijker om kunnen gaan met middelen die onze gemoedstoestand beïnvloeden en heilzaam kunnen zijn. 

Mijn drugsgebruik begon recreatief. Ik werkte in de horeca en daar was gebruik vrij normaal. Tegelijkertijd werkte ik ook in de verslavingszorg en zag daar de meer schadelijke kant van gebruik – ook van voorgeschreven medicatie. Ik was altijd al nieuwsgierig naar drugs en wilde graag beter begrijpen hoe al die middelen werken. Zodoende kon ik de mensen met wie ik werkte in de zorg beter begrijpen. De link tussen bepaalde middelen en de trauma’s en issues waar gebruikers mee kampten werd veel duidelijker door de middelen zelf te ervaren. 

Vooral alcohol werkte heel verdovend voor mij. Het dimde mijn licht als het ware. Ik realiseerde me dat ik vluchtte, dat mijn innerlijk kind nog niet helemaal geheeld was. De alcohol maakte dat gemakkelijker, het verzachtte het leed dat ik constant bij me droeg. Ik besefte me dat wat ik in de verslavingszorg zag, hiermee te maken had. Het leven kan best zwaar zijn en verdovende middelen maken het wat dragelijker. Toch blijft het symptoombestrijding.

De helende werking die truffels en paddenstoelen kunnen hebben vind ik erg interessant. Ik heb mogen ervaren hoe deze middelen de bron van het lijden kunnen helpen genezen. Trauma zit vaak in het lichaam, het gaat vaak om opgeslagen onverwerkte emotionele stukken. De waarnemingssensoren in het lichaam worden geactiveerd door de truffels en hierdoor kan er zich meer aandienen. Emoties die normaliter ongrijpbaar zijn komen als vanzelf naar boven. De energie die vrijkomt bij dat proces kun je met bepaalde technieken opruimen en zo kun je trauma’s helen. Die technieken heb ik eigen gemaakt zodat ik mensen kan begeleiden bij hun traumaverwerking. Dat is heel dankbaar werk.’