Skip to main content
NIEUWS

Najib Amhali opent een verslavingskliniek in Abcoude

Na zelf jarenlang geworsteld te hebben met een drugs- en alcoholverslaving, besloot de vijftigjarige cabaretier Najib Amhali een afkickkliniek te beginnen, genaamd Recovery Mental Healthcare. 

In de Marokkaanse cultuur rust een enorm taboe op verslavingen en het praten daarover,’ vertelt hij in een interview met Eva Jinek, maar stelt dat openheid júíst belangrijk is. Amhali opende de kliniek in samenwerking met zijn counselor Reda Saleh, die al langer met het idee voor een eigen kliniek rondliep. Recovery Mental Healthcare helpt verslaafden en hun familie door een persoonlijke benadering van hun verslavingsproblematiek en de achterliggende problemen die daaraan ten grondslag liggen. Het duo probeert daarnaast de zwijgcultuur rondom verslavingen te doorbreken.

Een van de redenen waarom Amhali een kliniek wilde opzetten, is dat hij tijdens zijn eigen afkicktraject een persoonlijke benadering miste; daar lag een behoefte. Zijn plan bleef lang geheim, maar inmiddels is Amhali ermee in de openbaarheid getreden.

Leave a Reply