Skip to main content
NIEUWS

Nothing In My Glass wil veilig feesten promoten

Mensen die weleens of zelfs een leven lang klassieke psychedelica (hier: DMT, LSD, mescaline) hebben gebruikt, zouden minder kans hebben op hartziekten en diabetes. Dat zegt een recent rapport gepubliceerd in Scientific Reports. Wel wordt duidelijk verteld dat er nog verdere research nodig is om de link nader te onderzoeken. 

Een avondje stappen kan flink in het water vallen als je als meisje iets in je drankje gestopt krijgt. Door een initiatief van Danielle Lambrechts is dat nu hopelijk verleden tijd. Met een handige teststrip die je op de website Nothing In My Glass kunt kopen, kun je namelijk zien of er GHB of ketamine in je drankje te vinden is, door middel van verkleuring. 

 

Het idee begon als een schoolopdracht. De Zeeuwse Lambrechts en haar zes medestudenten wilden een manier verzinnen voor vrouwen om een veilige manier te kunnen stappen. Als onderdeel van een jonge generatie begrepen zij als geen ander dat feesten een belangrijke sociale functie heeft en een uitlaatklep is voor de jeugd, maar dat jongeren dat wel graag op een prettige en veilige manier willen doen. De groep stuitte op deze teststrips in Amerika en importeerde ze. Al snel werden de teststrips ook hier een groot succes. Het product komt met een makkelijke handleiding en de strips stop je eenvoudig in je zak of tas. 

Een strip kost € 6,99 en is makkelijk te bestellen via https://www.nothinginmyglass.com/shop/  

Leave a Reply