Skip to main content

 

‘Ik sta dus zeker achter een progressiever beleid, legalise it!’

 

‘Ik heb vrij veel ervaring met drugs. Ik blow eigenlijk elke dag en ik heb ook de meeste andere dingen wel eens gedaan zoals LSD, truffels, 3MMC en ketamine. Ik heb voor het eerst drugs gebruikt toen ik 17 jaar was. Ik begon toen met blowen en ik heb toen ook voor het eerst truffels gedaan. Mijn leukste ervaring met drugs was toen ik LSD ging doen met mijn vriendin op Terschelling op het strand, in het bos en in de duinen. Het leukste aan drugs vind ik toch wel dat je gaat trippen. Ik heb ook hele leuke ervaringen gehad toen ik XTC had gebruikt met mensen op feestjes, je wordt er lekker sociaal van. Ook vind ik het leuk dat ik dingen soms op een hele andere manier ga zien als ik drugs heb gebruikt, je gaat op een andere manier over dingen nadenken. 

Soms vind ik het wel lastig om maat te houden. Zo heb ik bijvoorbeeld wel een paar keer het voornemen gehad om een week niet te blowen, maar als er dan mensen om me heen aan het blowen zijn kan ik het niet goed weerstaan. Maar ik merk bijvoorbeeld wel heel goed wanneer ik te veel drugs heb gebruikt of teveel heb gedronken, dan stop ik er ook gelijk mee. In die zin lukt het dus wel goed om maat te houden. 

Ik vind dat drugsverslaafden behandeld moeten worden als patiënten. Ik vind dat die mensen geholpen moeten worden en niet gestraft. Ik weet dat ze dit in Portugal best wel goed doen, ik vind het beleid wat ze daar hebben ook goed. Ik zou het het beste vinden als alle drugs legaal wordt. Neem bijvoorbeeld XTC, als dat in de smartshop verkocht zou worden, haal je een groot deel van de criminaliteit uit de samenleving. Sommige mensen zouden zeggen dat door legalisatie je drugs gebruiken normaliseert, maar als ik om me heen kijk dan is het al heel normaal om drugs te gebruiken. In die zin denk ik dus dat het niet veel uitmaakt, helemaal als je goede voorlichting geeft met betrekking tot drugsgebruik. Drugs gebruiken is gewoon heel leuk en iedereen zou de vrijheid moeten hebben om het te kunnen gebruiken op een veilige manier. Ik sta dus zeker achter een progressiever beleid, legalise it!’