Skip to main content

 

‘Ik ben altijd al een persoon geweest die vrij goed weet waar mijn grenzen liggen’

 

‘Toen ik 15 of 16 was begon ik met het gebruiken drugs. Eerst gebruikte ik alleen wiet en daarna ging ik ook andere dingen gebruiken toen ik naar andere soorten feesten ging. Persoonlijk vind ik niet echt dat hardere drugs nodig zijn wanneer je alleen maar een huisfeestje hebt. De leukste ervaring die ik ooit heb gehad, was met een paar vrienden en het was bijna zomervakantie. Veel van mijn vrienden gingen in de zomer terug naar hun eigen land of gingen op vakantie. Het was echt het laatste feestje wat we zouden hebben met z’n allen en het was erg intiem. We hadden allemaal drugs gebruikt en het was super gezellig, je vertelt dan natuurlijk hoe erg je ze allemaal gaat missen en dat je zou willen dat ze snel weer terugkomen. 

Ik vind het eigenlijk totaal niet moeilijk om mijn grenzen aan te geven of maat te houden. Ik ben altijd al een persoon geweest die vrij goed weet waar mijn grenzen liggen. Het enige wat ik lastig vind is dat je nooit precies weet hoeveel milligram er in drugs zit en ik kan nog wel eens paniekerig worden wanneer ik dat niet precies weet. Dat is dus altijd wel een dingetje voor mij. Ik hou namelijk wel altijd bij hoeveel milligram ik zou moeten nemen gebaseerd op mijn lichaamsgewicht. 

Het huidige Nederlandse beleid vind ik te streng op dit moment. Veel drugs zijn niet legaal, maar het is gewoon een feit dat mensen meer gebruiken dan alleen wiet. Je kan dus wel zeggen dat het niet mag, maar daardoor maak je het gebruik ervan niet veiliger. Ook het tegengaan van drugstoerisme werkt naar mijn idee niet. Als je er over nadenkt zou je het beleid beter opengooien en wel belasting vragen over drugs. Ik denk niet dat legaliseren van het bezit van drugs de juiste oplossing is. Ik vind dat drugs meer in bepaalde omgevingen verkocht moeten worden, dat zorgt er denk ik voor dat het veiliger wordt en er minder sprake zal zijn van criminaliteit.