Skip to main content
LIFESTYLE

Over de jongen die Halloweensnoep besprenkeld met heroïne kreeg

Volksverhalen en mythes zijn overal te vinden, zeker als de oktobermaand op zijn einde komt. Spookhuizen, levende poppen en kleine meisjes die uit je tv kruipen; aan horror geen gebrek rond deze tijd. Maar grote kans dat je het verhaal van de vijfjarige Kevin Koston nog niet kent. 

Het zijn de jaren zeventig in Amerika, 31 oktober, Halloween. Kinderen maken zich klaar om de straten op te gaan voor trick-or-treating. Maar onder de oppervlakte van onschuldig kindervermaak heerst een dreiging waar bezorgde moeders het fluisterend over hebben: Halloweensadisme, een fenomeen dat de Amerikaanse kranten beheerst. Halloweensadisme komt van mensen die expres snoep zouden vergiftigen of er naalden in zouden verstoppen, om die aan nietsvermoedende kinderen aan de deur uit te delen. Een nachtmerrie voor elke ouder. In die tijd zijn snoepappels ontzettend populair, maar Joost mag weten of ze wel echt in karamel worden gedipt. 

Als een lopend vuurtje gaat het verhaal door het land, totdat de dood van ene Kevin Koston uit de stad Detroit van de mythe een feit maakt. Op de avond van Halloween wordt hij dood aangetroffen na het eten van een snoepappel. De doodsoorzaak? Het stuk fruit was besprenkeld met heroïne. Amerika was geschokt, de  grootste angst van elke ouder was uitgekomen. Toen The New York Times er een bericht over publiceerde was de chaos compleet. Welk verstandig persoon zou zijn lieve kind nog deur na deur om snoep laten vragen?

Totdat Robert A Slottke, het hoofd van het bureau moordzaken in Detroit, nog eens een kijkje in de papieren nam. Iets zat hem niet lekker. Al snel kwam hij erachter dat de hoeveelheid heroïne die Kevin in zijn lichaam had, precies evenveel was als de inhoud van een gewone capsule met heroïne voor gebruik. Na uitvoerig onderzoek kwam eruit dat die hoeveelheid heroïne de doodsoorzaak was. Maar wie had dan zijn appel besprenkeld? Uiteindelijk bleek dat de jongen de drugs van zijn oom had gevonden en die had ingenomen. Omdat de familie dat niet onder ogen wilde zien, besloten ze te doen alsof Kevin door een vreemde was vergiftigd. Hun sluwe plan faalde en daarmee ook een van de meest lugubere legendes in de geschiedenis van trick-or-treating. 

Leave a Reply