Skip to main content

‘Je merkt dat je van drugs opener wordt, dat geldt niet eens zozeer voor mijzelf maar vooral voor vrienden om me heen. De barrière valt weg. Dit effect kan zelfs blijvend zijn’

Mijn eerste echte ervaring met drugs was toen ik twintig was. Ik herinner me dat het Nederlands elftal had gespeeld en dat we hadden verloren. We waren echter met een hele leuke groep, dus ontstond langzamerhand het idee om toch iets van de avond te maken. We gingen naar Studio 80, waar ik mijn eerste XTC-pil nam. Het was een hele bijzondere en intense ervaring.  De lichten waren heel heftig, en iedereen om me heen ging helemaal los. Vanaf dat moment begon ik vaker af en toe wat te nemen. Later, toen ik begon met feestjes geven, experimenteerde ik vaker met andere soorten drugs. Zo vind ik het leuk om mdma te doen en af en toe ketamine te nemen. Je merkt dat je van die type drugs opener wordt, dat geldt niet eens zozeer voor mijzelf maar vooral voor vrienden om me heen. De barrière valt weg. Dit effect is tevens vaak blijvend, ook nadat de drugs zijn uitgewerkt ervaar ik dat mensen makkelijker over hun gevoelens kunnen praten. 

Je hoort af en toe ook wel dat mensen een slechte ervaring hebben met drugs, wonderbaarlijk genoeg heb ik dit gelukkig nooit meegemaakt. Natuurlijk heb ik wel eens iets aparts meegemaakt, zo heb ik wel eens op de grond gelegen op een after waarbij ik dacht niet meer te kunnen bewegen. Het voelde alsof ik uit mijn lichaam was getreden. Het gekke was dat ik het eigenlijk niet zo erg vond, het was juist relaxed. Ik probeer mijn emoties dan ook altijd te kanaliseren en het positieve van de ervaring te kunnen zien. Dat is denk ik ook een leerproces, je kan vreemde gevoelens omvormen tot iets leuks. 

Mijn ouders zijn het niet eens met het feit dat ik gebruik, ik heb dan ook wel eens discussies met ze omtrent dit onderwerp. Ik stel ze dan ook de vraag waarom ze denken dat drugs zo gevaarlijk zijn, maar alcohol bijvoorbeeld niet. Bovendien is het moeilijk ergens iets van te vinden zonder dat je weet was het is. Ik heb het ze in ieder geval aangeboden, misschien veranderen ze ooit nog van gedachten. Ik heb in ieder geval ontzettend veel goede ervaringen met drugs gehad, ik mag van geluk spreken.