Skip to main content

‘Vaak heb ik iets in mijn hoofd dat ik beter kan uiten als ik drugs op heb, zoals muziek of gedichten’

‘Op de middelbare school experimenteerde ik al met drugs. Vanaf die tijd heb ik regelmatig gebruikt. Tegenwoordig zijn mijn favorieten 3-MMC, GHB, speed en alcohol. Dat laatste wordt niet officieel als drug beschouwd, maar dat is het natuurlijk wel. Ik ben tegenwoordig een veel leuker mens dan in de tijd dat ik veel dronk. Van drugs word ik in ieder geval een stuk gezelliger.

Ik vind het belangrijk om hierover te praten. Mensen moeten niet denken dat het alleen maar gekkies en junkies zijn die drugs gebruiken. Er zijn genoeg normale mensen die het ook doen. Drugs hebben mij veel gebracht. Ik ben er opener door geworden en heb er veel vrienden mee ontmoet.

Vaak heb ik iets in mijn hoofd dat ik beter kan uiten als ik drugs op heb, zoals muziek of gedichten. Dat komt er een stuk makkelijker uit na een nacht onder invloed, dan wanneer je nuchter achter je laptop gaat zitten. Ook ben ik er zelfverzekerder door geworden. Ik was vroeger zelfbewust en onzeker, maar dat is nu helemaal weg. Drugs hebben daar een rol in gespeeld.

Ik vind het Nederlandse drugsbeleid op zich niet slecht. Als je een kleine hoeveelheid bij je hebt, word je niet als crimineel behandeld. Maar wat mij betreft mogen drugs helemaal worden gelegaliseerd. Ik zie een systeem voor me waarin je met je legitimatie drugs kan halen op bepaalde plekken. Zoals dat bij sommige coffeeshops nu ook gebeurt. Dus ook met een registratiesysteem, zodat je een overzicht hebt van wat iemand neemt.’