Skip to main content

‘Toen enkele jaren geleden microdosering populair werd als alternatief op antidepressiva was ik benieuwd of het mij met m’n depressie zou kunnen helpen…’

‘De drug die onlangs mijn leven heeft veranderd is LSD. In de Roxy tijd had ik ook weleens LSD genomen maar nooit als geneesmiddel. Toen microdosering populair werd als alternatief op antidepressiva was ik benieuwd of het mij met m’n depressies zou kunnen helpen. De antidepressiva die ik slikte, werkten redelijk maar hadden een paar vervelende bijwerkingen, waaronder libidoverlies. Seksuele energie is nogal belangrijk in het leven dus: ik wilde wat anders.

Een vriend van me bij wie ik hasj druppeltjes kocht begon ook over microdosering van LSD. Hij legde mij uit hoe het werkte maar ik had hem verkeerd begrepen en nam iedere dag drie druppeltjes in plaats van één, zonder interval. Ik ontwikkelde een ander besef van tijd en raakte het besef van de realiteit kwijt. Ook gaf ik makkelijk heel veel geld uit. De climax was een uitstapje naar Parijs voor werk. Omdat ik te veel blowde in m’n Airbnb werd ik eruit gezet en boekte ik een hotelletje. Het was vrij ongezellig: witte muren, Ikea meuk, je kent het wel… Het duurde niet lang voordat ik ook daar eruit werd geknikkerd. Maar: ik kan je wel vertellen dat de kamer een stuk artistieker was geworden, in mijn ogen dan! Ik belandde op straat en kwam ongure types tegen. Die hebben mij beroofd en toen was het klaar, de enige optie was terug de trein in naar Amsterdam. Mijn vriend haalde me op en begreep dat er iets goed mis was. Meteen ben ik met de microdosering gestopt.  

Je vraagt je vast af wat er nou positief is aan dit verhaal? Nou, het wonderbaarlijke is dat mijn depressie was verdwenen na deze episode. Vanaf dat moment heb ik het bij m’n hasj jointje gehouden, daar ga ik het beste op. Ik vind het daarbij eigenlijk heel normaal om middelen te gebruiken, veel normaler dan om het niet te doen. Heel veel mensen zijn namelijk supersaai als ze nuchter zijn… Dat is ook maar een ‘state of mind’, net zoals ‘stoned’ of dronken.’