Skip to main content

‘Dat was een heftige maar wel mooie tijd van broederschap en saamhorigheid’

‘Mijn eerste contact met drugs kwam op behoorlijk jonge leeftijd. Ik had oudere vrienden en al snel introduceerde zij mij met verschillende soorten drugs. Ik rolde in de gabberscene en heb in die periode bijna alles wel uitgeprobeerd. Dat was een heftige maar wel mooie tijd van broederschap en saamhorigheid. Of die route de juiste is geweest, durf ik niet met zekerheid te zeggen. Wel weet ik dat drugs me nooit in een vervelende situatie hebben gebracht. Wat ik wel heb ervaren zijn heel veel te gekke, gezellige, leuke en lange weekenden met vrienden onder invloed. 

Met de jaren ontwikkelde ik een meer gevarieerde muzieksmaak. Hoewel ik een stevige gabberplaat nog steeds kan waarderen, ben ik andere muziek gaan luisteren en minder drugs gaan gebruiken. Maar mijn liefde voor gezellige, leuke en lange avonden is gebleven. Wel in veel mindere mate maar er zitten nog wel uitschieters tussen waar drugsgebruik soms onderdeel van is. Het mooie van drugs vind ik de verschillende effecten ervan. XTC en MDMA maken je liefdevol en vrolijk, het geeft je gewoon een heerlijk gevoel. Speed geeft je energie en van coke kan je in zeer diepe gesprekken terecht komen. Zo heeft iedere drug zijn eigen werking. De meeste hebben bij mij in ieder geval wel het effect dat ik niet naar huis wil.

Waarom legaliseren we het niet? Ik zie alleen maar voordelen. Je kan het controleren, zorgen dat er geen troep op de markt komt. Je kan beter voorlichten omdat je weet wat er op de markt is. Je haalt het uit de illegaliteit dus minder criminaliteit. En misschien nog wel het belangrijkste, je kan er de schatkist mee spekken. Iemand enig idee hoeveel er jaarlijks in de schatkist bij zou komen als er 21% BTW op zou zitten? Gebruikt wordt het toch wel, dus controleer het gewoon als overheid!’