Skip to main content

‘Ruzie? Waar konden we ruzie over maken? Dit was mijn keuze met of zonder discussie’

‘In mijn geboortedorp Kockengen wordt op een traditionele en conservatieve manier geleefd, waardoor er nog steeds een taboe rust op drugs en het gebruik ervan. Voor velen geldt: maak weinig hoge sprongen want dan zijn er ook geen diepe dalen. Iedereen is vrij in zijn keuze en uiteraard respecteer ik dat. Ikzelf durf daarentegen wel risico’s te nemen, deze geven je namelijk juist de kans om te kunnen vliegen maar ook om te vallen! 

Vanaf vrij jonge leeftijd ben ik naar mijn ouders toe eerlijk geweest over mijn drugsgebruik. En ruzie? Waar konden we ruzie over maken? Dit was mijn keuze met of zonder discussie. Blij waren ze er niet mee, maar mijn studie, werk en onderneming leden er niet onder. Dus waar konden ze zich zorgen over maken? Om het onderwerp aan te kaarten, stuurde ik regelmatig een video van Zondag met Lubach door. Als ze het niet van mij wilden aannemen, misschien dan wel van hem. Helaas vaak met weinig succes. 

Nog steeds zie ik drugs als een aanvulling op het leven. Ik heb er dan ook geen negatieve ervaringen mee en ben ik niet heel angstig voor het nemen van vervuilde drugs. Uiteraard zijn er wel veel spookverhalen over, de kranten staan er vol mee! Hierdoor ontstaat angst. Een groot deel van die angst kan worden weggehaald als de kwaliteit van het product gegarandeerd goed is. Want het zal je als ouder maar overkomen, dat je kind de verkeerde drugs neemt. Ik zou dan ook extra geld betalen voor een kwalitatief en veilig product. 

Wat betreft het drugsbeleid van de overheid vind ik dat de legalisatie van drugs verbreed moet worden. Maar waar de grens dan precies moet komen te liggen, dat weet ik niet. Wel weet ik zeker dat het beter reguleren van drugs zorgt voor een fijnere omgeving om in te gebruiken. Het hele stiekeme gedoe met een dealer, dat hoef ik niet.’