Skip to main content
KETAWIKI

Speed/amfetaminen

Amfetamine – roepnaam: speed of pep – is een krachtig middel, dat je dagen en nachten achtereen op de been kan houden. Van soldaten in de jaren ’40 en huisvrouwen in de jaren ’60 tot punkers in de jaren ’80 en gabbers in de jaren ’90: allemaal lustten ze er pap van. Met speed op voelt het namelijk alsof je de hele wereld aankan: je hebt extra energie, je kan non-stop dansen en soms kan je niet stoppen met lullen. Je neemt er alleen wel een voorschot mee op je energie voor de rest van de week. De dagen erna kun je je dan ook moe, lusteloos en soms zelfs belabberd voelen: what goes up must come down.

Speed is meestal in poedervorm te krijgen. Je moet er wel wat voor over hebben, want het ruikt als chemisch afval waar de zon net iets te lang op heeft. Je kunt het slikken, snuiven of injecteren. Slikken gebeurt meestal met een beetje poeder in een vloeitje, snuiven kun je het beste in kleine hoeveelheden doen. Als je van plan bent om het te injecteren heb je onze raad waarschijnlijk niet meer nodig. Voor High Human Jasmijn was amfetamine een uitkomt: ‘Bij avondjes uit durfde ik minder te praten en in het moment te leven dan anderen. Met een beetje speed gingen die blokkades weg. Er ging een wereld voor me open.’Amfetamine staat op nummer 7 van de 20 in de drug-harm index van professor David Nutt. Het is dus relatief best riskant. Drugs zijn nooit zonder risico. Voor meer informatie hierover verwijzen wij je graag door naar Jellinek, waar je meer kunt lezen over: werking/ risico’s/ verslaving.

* Highhumans.com is een platform waar ervaringen centraal staan. De meningen verkondigd in High Humans confessies zijn persoonlijk en subjectief.  

Leave a Reply