Skip to main content

Zeff van de Laar (22), reageert: ‘ Ik denk niet dat veel meer mensen gaan gebruiken als drugs zouden worden gelegaliseerd. Ik merk namelijk dat in mijn omgeving, de meeste mensen al bekend zijn drugs. Ze hebben hier al op jongere leeftijd al ervaring mee opgedaan, en kennen dus de risico’s. Als je wel eens XTC of coke hebt gedaan, waarom zou je dan ineens heel veel gaan gebruiken als het legaal wordt? Ik vermoed daarom dat legalisatie in deze zin voor deze groep weinig effect zal hebben. Voor hen iets het niets nieuws, en is er daarom ook minder drijfkracht om in toenemende mate te gebruiken. 

Als je bekend bent met drugs, waarom zou je dan na legalisatie ineens meer gaan gebruiken?’

Voor de jongere generatie geldt dit denk ik niet; ik denk dat veel jonge mensen zouden willen experimenteren, als drugs worden gelegaliseerd. Je kan bij deze groep wel een toename verwachten, naar mijn idee. Veel van hen hebben nu bijvoorbeeld nooit XTC gebruikt, omdat het als ‘harddrugs’ wordt gekwalificeerd. Bovendien staat het op lijst 1 van de opiumwet. Het is logisch dat je het dan eens wil proberen, en dat het algemeen gebruik dan wat toeneemt. Ik denk niet dat dit tot grote maatschappelijk problemen zal leiden, omdat ik vind dat XTC niet erg verslavend is. Hierna zal dat cijfer overigens wel weer dalen, denk ik, wanneer iedereen gewend is aan het idee dat drugs legaal zijn.’

Reageer

High Humans poneert eens in de zoveel tijd een stelling waar verschillende mensen op reageren. Mensen zoals jij. Wat vinden zij van bepaald beleid? Of van veelgehoorde kritiek? Hoe denken zij dat het beter of anders kan? Wil jij jouw ideeën ook weleens laten horen, meld je dan aan via deze link.

Leave a Reply