Skip to main content

Tibe Dengel (24), dj en producer: ‘Ik ben het hier wel mee eens. Maar ik denk dat dit niet alleen geldt voor drugs, maar voor alles waar mensen een bepaald beeld van hebben, omdat ze eigenlijk er te weinig vanaf weten. Kijk maar naar iets als seksisme. Hoe je dit kunt oplossen? Ik denk eerlijk gezegd niet dat dat mogelijk is. Je wil natuurlijk in oplossingen denken, maar ik ben altijd vrij nihilistisch ingesteld als het gaat om dit soort onderwerpen. Dat komt omdat ik denk dat een heel groot deel van de mensen zo vastzit in hun eigen mening, die is als het ware hun identiteit geworden. Wijk daar dan maar eens vanaf. Je ziet het nu ook met corona, daar staan mensen lijnrecht tegenover elkaar. Gelukkig zijn er ook mensen die wel open zijn en het gesprek willen voeren. 

 

Verder denk ik dat er altijd wel een soort strijd blijft, of dat nou gaat om een generatiekloof of over het politieke klimaat. Of daar ook iets positiefs aan zit? Dat denk ik niet. Het is nou eenmaal zo dat oudere en jongere mensen vaak tegenover elkaar staan als het gaat om onderwerpen als drugsbeleid. Het is in ieder geval heel menselijk om niet te snappen wat er gebeurt. Ik moet er wel bij zeggen dat ik vind dat op politiek vlak links een meer humanitaire kant heeft als het om dit soort onderwerpen gaat. Dat is mijn mening, natuurlijk, maar bij rechts zie ik in ieder geval nog veel eenzijdigheid en bekrompenheid. Er wordt niet gestreefd naar verandering.’

Reageer

High Humans poneert eens in de zoveel tijd een stelling waar verschillende mensen op reageren. Mensen zoals jij. Wat vinden zij van bepaald beleid? Of van veelgehoorde kritiek? Hoe denken zij dat het beter of anders kan? Wil jij jouw ideeën ook weleens laten horen, meld je dan aan via deze link

 

 

Leave a Reply