Skip to main content

Daniel Venderbosch (24), student psychologie: ‘Ik ben het hier wel mee eens. Hoe dat komt? Het kan niet liggen aan het feit dat er niet genoeg informatie is, kijk bijvoorbeeld naar programma’s als Spuiten en Slikken. Ik denk puur dat mensen niet de behoefte hebben zich hierin te verdiepen. Er niet de tijd en de ruimte voor nemen om zichzelf op te leiden. Je ziet namelijk genoeg mensen die het wel doen, die wel leren over drugsgebruik en hier met hun kinderen over praten.

Als ik ouder zou zijn, zou ik heel transparant met mijn kinderen zijn. Nou ja, transparant genoeg. Het gebruik normaliseren, laten weten dat het normaal is om over drugs te praten. Ik zou niet mijn kind op de bank neerzetten en zeggen “we gaan eens praten”, maar het juist als een toffe vader af en toe tijdens een gesprek droppen. Ik denk dat een kind dan ook sneller open kaart durft te spelen.

Als je kijkt naar de huidige politiek, dan zie ik die mensen niet zo snel 180 graden draaien. Daar gaan politici volgens mij echt niet meer de tijd voor nemen, die blijven in hun vastgeroeste beeld zitten. Ik denk weleens over die oude bokken die daar zitten: is je tijd nou niet een keer voorbij? Het mag wel weer eens opgeschud worden daar in Den Haag.’

 

Reageer

High Humans poneert eens in de zoveel tijd een stelling waar verschillende mensen op reageren. Mensen zoals jij. Wat vinden zij van bepaald beleid? Of van veelgehoorde kritiek? Hoe denken zij dat het beter of anders kan? Wil jij jouw ideeën ook weleens laten horen, meld je dan aan via deze link

 

 

Leave a Reply