Skip to main content
AGREE TO DISAGREEREAD

Stelling: drugs horen bij het uitgaansleven

By april 17, 2021No Comments

Nick van de Berg (36), cultureel ondernemer: ‘Ik ben van mening dat drugs niet per se bij het uitgaansleven horen. Je vindt drugs overal waar je gaat, binnen alle sociale lagen. Ik zie dit helemaal los van de partyscene. Hier in Utrecht zitten bijvoorbeeld veel studenten. Een aantal van hen die ik ken gebruiken ook, maar niet altijd tijdens het uitgaan. Bij hen zie je dat ze vaker drugs thuis op de bank nemen, in plaats van op een feestje of in de club. Ook samen op een verjaardag coke gebruiken is naar mijn weten populair. Ik vermoed dat deze vorm van drugsgebruik alleen maar is toegenomen tijdens de coronalockdown. 

 

De reden dat drugs eerder geassocieerd worden met bepaalde feesten, als house en technofeestjes, is denk ik omdat er daar meer openheid is in algemene zin. Ik ervaar daar dat mensen ook opener en socialer zijn omtrent dit soort onderwerpen. Misschien dat dit voortkomt uit de cultuur rondom dit soort feesten, die wellicht al is ontstaan tijdens oudere festivals als Woodstock. Wie weet is die new school hippiementaliteit, gedreven door vrijheid en openheid, ergens blijven hangen. Het lijkt door deze open houding alsof drugs onlosmakelijk verbonden zijn met deze scene. Dat is niet zo, alleen wordt drugsgebruik op dit soort feestjes minder onder stoelen of banken gestoken. Bij de feesten die ik organiseer wil ik dan ook graag die flexibele mentaliteit bewaken. Ik vind het iets moois hebben, mensen worden minder snel beoordeeld op wat ze doen en zijn.’

Reageer

High Humans poneert eens in de zoveel tijd een stelling waar verschillende mensen op reageren. Mensen zoals jij. Wat vinden zij van bepaald beleid? Of van veelgehoorde kritiek? Hoe denken zij dat het beter of anders kan? Wil jij jouw ideeën ook weleens laten horen, meld je dan aan via deze link.

Leave a Reply