Skip to main content

Dylan Seegers (25), pr-coördinator: ‘Ik denk dat er ergens binnen het educatieprogramma op scholen plaats moet worden gecreëerd voor drugsvoorlichting. Naar mijn idee heerst er nog een groot taboe op drugs. Wij kregen op school absoluut geen drugsvoorlichting. Maar dat kregen we bijvoorbeeld wel over alcohol. Dan moesten we een wazige bril op, wat moest nabootsen hoe het zou zijn als je dronken was. Ook van seksuele voorlichting staat me iets bij. Iets met een bezemsteel en een condoom, verder weet ik er ook niet zo veel meer van. Dat betekent denk ik dat het niet heel veel indruk op me heeft gemaakt destijds. Toch denk ik dat voorlichting mij had geholpen. Ik was altijd ontzettend anti-drugs op jonge leeftijd, puur omdat ik geen idee had hoe de vork in de steel zat. Dat is later wel veranderd, ook door mijn zus, die mij wat meer over drugs kon vertellen doordat ze ouder was. 

Als je verhalen hoort over jonge mensen die een overdosis nemen, dan schrik ik daarvan. Maar ik denk ook altijd: het ligt niet aan de drugs zelf. De omgeving en hoeveelheid die je neemt spelen zo’n grote rol. Als je mensen hierin begeleidt, denk ik dat ze veiliger gaan gebruiken. Stel je voor dat er een handleiding zou zijn voor XTC. Bijvoorbeeld: drink af en toe twee glazen water. Voel je je duizelig? Doe dan dit. Dat zou denk ik al ontzettend helpen. Een drugspaspoort, wat ik daarvan vind? Dat lijkt me een stap te ver gaan, het is daar misschien nog enigszins te vroeg voor ook. Zeker als je kijkt naar de privacygevoeligheid van zo’n document.’ 

Reageer

High Humans poneert eens in de zoveel tijd een stelling waar verschillende mensen op reageren. Mensen zoals jij. Wat vinden zij van bepaald beleid? Of van veelgehoorde kritiek? Hoe denken zij dat het beter of anders kan? Wil jij jouw ideeën ook weleens laten horen, meld je dan aan via deze link

 

 

Leave a Reply