Skip to main content

Justin van der Meijden (23), student creative business, reageert: ‘Verslaving zit in een klein hoekje denk ik. Uiteindelijk kiest niemand er bewust voor om verslaafd te raken. De familie is hier denk ik wel bepalend in, omdat je dan zo dicht bij het vuur zit en van alles meekrijgt. Of milieu een rol speelt? Nou, ik denk wel dat je aanleg kan hebben voor een verslaving. Zeker als het in je nabije omgeving veel voorkomt, zoals bij kinderen met verslaafde ouders. Kinderen kunnen hierin worden meegenomen, maar het is natuurlijk niet zo zwart-wit. Ik denk wel dat als je afkickt, je nooit meer andere drugs zou kunnen gebruiken. Je kunt dan beter helemaal niks meer doen. Sigaretten zijn dan misschien een uitzondering. Maar als je bijvoorbeeld verslaafd was aan cocaïne, kun je denk ik niet meer gaan drinken. Dat is naar mijn idee complementair, waardoor je zou kunnen terugvallen. 

Als je drugs zou legaliseren, denk ik niet dat het aantal verslavingen toe gaat nemen. Kijk bijvoorbeeld naar alcohol. Dat is volledig geaccepteerd, maar je ziet ook niet oneindig veel alcoholisten? Althans, dat denk ik. Het ligt ook aan het type drugs of je verslaafd raakt. Aan recreatieve middelen als paddestoelen en XTC raken mensen niet zo snel verslaafd geloof ik. Coke is bijvoorbeeld meer een performance booster, dat lijkt mij gevaarlijker. Zelf denk ik dat het belangrijk is om je gebruik goed in de hand te houden, waardoor het nooit op misbruik gaat lijken.’ 

Reageer

High Humans poneert eens in de zoveel tijd een stelling waar verschillende mensen op reageren. Mensen zoals jij. Wat vinden zij van bepaald beleid? Of van veelgehoorde kritiek? Hoe denken zij dat het beter of anders kan? Wil jij jouw ideeën ook weleens laten horen, meld je dan aan via deze link

 

 

Leave a Reply