Skip to main content

‘Met XTC weet ik precies welke grenzen ik moet aanhouden en wanneer ik moet stoppen’

‘Ik ben opgegroeid in België. Hier waren drugs (spreekt het uit op een Vlaamse manier) voor mij een toevluchtsoord. Ik wist niet wie ik was en werd gepest, waardoor het voor mij een manier was om de realiteit te ontvluchten. Drugs waren in deze zin niet goed voor mij. Ik ben een tijdje gestopt met drugs, tot ik in Nederland terecht kwam. 

Daar begint het leuke deel van mijn drugsverhaal. Ik kwam voor het eerst in aanraking met XTC. Ik verkeerde nu in een veilige en vertrouwde omgeving, en dacht: let’s go! Het was geweldig. Hoewel ik redelijk verslavingsgevoelig ben, heb ik dat met XTC totaal niet. Ik weet precies welke grenzen ik moet aanhouden en wanneer ik moet stoppen. Verder vind ik het heerlijk dat het een drug is waarmee je meerdere “pieken” beleeft. Het is geen eenzijdige ervaring. Daarom zou ik iedereen aanraden om na een slechte ervaring met drugs. het nog een keer te proberen. Je niet door je angst te laten leiden. Je komt er al lerende achter wat bij je past. Coke vind ik bijvoorbeeld ontzettend vies, maar ik zweer bij LSD. Ik heb dat op een veilige manier kunnen verkennen. 

Wat betreft het Nederlandse beleid: ik denk dat er meer voorlichting en openheid over dit onderwerp moet komen. Praat erover. Hetzelfde geldt voor seks; als het je wordt verboden en het wordt verzwegen, wordt het alleen maar spannender. Hoe meer je van drugs weet, hoe beter je ermee om kunt gaan. Als ik bijvoorbeeld drugs ga gebruiken, neem ik van tevoren vitamines als magnesium, zodat mijn kater minder heftig is. Ik laat mijn pillen ook altijd testen. Informeer jezelf hierover en de ervaring wordt er alleen maar leuker en veiliger op.’