Skip to main content

‘Ayahuasca hielp me bij de zoektocht naar wat het bestaan is en wat leven inhoudt’

‘Mijn eerste ervaring met drugs was een bewuste keuze. Ik werd wakker met mijn beste vriend en we keken uit het raam naar buiten. Het was een zonovergoten dag en dus heerlijk weer. We keken elkaar aan dachten aan hetzelfde: truffels. We hebben ze in het park genomen en heerlijk de hele dag getript. Ik was niet bang, want het gebruik van geestverruimende middelen is in mijn familie best normaal. Ik had er vertrouwen in en we hadden ons uiteraard goed ingelezen. Mijn beste vriend en ik zijn mentaal gezien enorm verschillend, maar die middag zaten we écht op een lijn. We spraken ineens over onderwerpen die daarvoor nooit de revue hadden gepasseerd. Die eerste keer was zo fijn dat het mijn nieuwsgierigheid naar psychedelica alleen maar groter heeft gemaakt.

Het was een eyeopener om andere mensen en mezelf dieper te kunnen begrijpen. 

Ayahuasca is in mijn familie erg normaal, dus dat ik dit later ook wilde proberen was geen verrassing. Het hielp me bij de zoektocht naar wat het bestaan is en wat leven inhoudt. Het was heel spannend, maar het voelde vertrouwd. Terugkijkend op die ervaring zou ik tegen de zeventienjarige Tenzin zeggen dat hij die avond nog serieuzer had moeten nemen. Ayahuasca heeft me een enorme bevrijding gebracht, die te maken heeft met het vrijgeven van de controle.

Bevrijding is voor mij het streven naar geluk. En dat is niet per se meer geluk, want geluk is voor mij veelvormig. Het is echt de waardering vinden in kleine dingen. Ik ben twee weken geleden begonnen met microdoses LSD. Ik merk dat ik energieker ben en langer mijn concentratie kan vasthouden. Maar ook die waardering voor de kleine dingen neemt toe. En daar word ik dan weer gelukkiger van. Het werkt écht.’