Skip to main content

‘Ik kan niet wachten op mijn volgende trip. Als ik LSD in mijn kast zou hebben liggen, had ik het allang weer gedaan’

‘De eerste keer dat ik in aanraking kwam met drugs zat ik nog op de middelbare school. Een jongen die ik erg leuk vond, vroeg of ik samen met hem een joint wilde roken. Het was totaal nieuw voor mij. Daarna volgde een periode waarin ik meer ging blowen. Vanuit hier creëerde ik meer interesse voor drugs. Ik werd nieuwsgierig naar wat er nog meer te ontdekken was. Twee jaar geleden ging ik dan ook een stap verder, ik nam voor het eerst MDMA. Zonder te overdrijven was dit het allerbeste wat ik ooit heb meegemaakt. Ik ben normaal sociaal erg ingetogen, maar die avond bloeide ik helemaal op. Als ik er nu op terugkijk, had die ervaring zeker anders kunnen uitpakken. Ik had geen research gedaan en had eigenlijk geen idee of de MDMA getest was. Ik deed het in mijn drankje, maar de dosering was veel te hoog. 

Ik ben altijd erg rationeel van aard geweest en geloofde alleen in de harde feiten van de wetenschap. Die rationaliteit bracht mij de treurige gedachte dat wij zonder betekenis op deze wereld zijn en dat er niets meer is dan wat wij kunnen waarnemen. Ik ben ondertussen steeds meer geïnteresseerd geraakt in psychedelica. De mystiek van het onbekende trekt mij enorm. Twee maanden geleden besloot ik dan ook om voor het eerst LSD te proberen. Ik ging op zoek naar inspiratie en de betekenis achter mijn bestaan. Ik heb dat tijdens mijn trip niet kunnen vinden, maar mijn interesse blijft groot. Ik kan niet wachten op mijn volgende trip. Als ik LSD in mijn kast zou hebben liggen, had ik het allang weer gedaan. 

Ik wil op zoek gaan naar de betekenis van psychedelica voor mij. Ik sta nog aan het begin van mijn psychedelische zoektocht, maar ik heb het gevoel dat ik er klaar voor ben. Ik wil een plek voor mezelf creëren waarin ik mijn gedachten en inspiratie de vrije loop kan laten gaan.’