Skip to main content
CONFESSIONS OF HIGH HUMANSPublieke confessie

Tijmen Keuler (21)

By november 26, 2020mei 6th, 2021No Comments

‘Ik vind de criminaliteit het voornaamste probleem. Ik ken zelf ook een paar jongens die in dit circuit zitten, en dat is geen gezonde wereld’

‘In mijn tienerjaren ben ik begonnen met het gebruiken van drugs, wiet en hasj. Samen met mijn vrienden rookten we af en toe een joint in het weekend. Dit was voor een lange tijd dan ook mijn enige ervaring met (legale) drugs. Toen ik begon met het bezoeken van festivals ontdekte ik dat ik meer wilde experimenteren. Ik zag andere mensen onder invloed zijn van drugs en ik hoorde positieve verhalen van vrienden. Ik ben op zoek gegaan naar informatie en uiteindelijk kwam de dag dat ik voor het eerst (hard) drugs probeerde. Ik zou dit omschrijven als een van de mooiste ervaringen. 

Mijn familie is altijd conservatief geweest met betrekking tot drugs. Ik heb een broer en een zus die beiden nooit drugs hebben gebruikt. Ook mijn ouders niet. Zij weten ook niet dat ik het af en toe doe. Ik durf het ook niet aan te kaarten, ik ben bang dat ze boos worden, teleurgesteld zijn of erger. Mijn ouders zijn vast niet dom, ik denk dat ze wel weten dat ik zo nu en dan drugs gebruik. Ik plaats namelijk wel gewoon filmpjes en foto’s op mijn sociale media waarin ik onder invloed ben van drugs.

Dit is dan ook een goed voorbeeld van hoe ik wil dat mijn kinderen later juist niet zijn. Ik wil ze de ruimte geven om te experimenteren en er open over te kunnen praten. Maar dit gaat niet met het huidige drugsbeleid, dus daar moet verandering in komen. Ik vind de criminaliteit het voornaamste probleem. Ik ken zelf ook een paar jongens die in dit circuit zitten, en dat is geen gezonde wereld. Door legale plekken te creëren waar je drugs zonder problemen kunt kopen en laten testen, zal denk ik 60 tot 70% van de omzet van deze loopjongens afnemen.

Als mijn kinderen later een XTC pil kunnen laten testen en het niet naar binnen hoeven te smokkelen op een festival ben ik een tevreden man.’