Skip to main content

‘Het is voor mij zo onbegrijpelijk dat farmaceutische ‘geneesmiddelen’ massaal worden verstrekt aan volwassenen en zelfs kinderen om ze rustiger te maken of af te vlakken. Die symptoombestrijding wordt zonder pardon geaccepteerd en de middelen die juist een verschil zouden kunnen maken worden verboden’

‘Meestal als ik drugs gebruik, dan doe ik dat met een bepaalde intentie. Het helpt me uit het alledaagse te komen en me bewust te worden van mijn patronen. Zo deed ik op mijn 18e voor het eerst truffels met een vriendin. Ik voelde me in die tijd een beetje depri en die trip bracht me weer in contact met een geluksgevoel dat ik al tijden niet meer had ervaren. Daarna werkte de herinnering aan die trip als een soort reminder waardoor ik makkelijker terug kon gaan naar dat gevoel van gelukzaligheid. 

Het is inmiddels twee jaar later en heel voorzichtig ben ik verder gaan experimenteren. Ik heb een grote passie voor het bespelen van de piano en onlangs ben ik erachter gekomen dat ketamine en piano spelen een geweldige combi is! Het lijkt alsof ik volledig versmelt met de muziek en de klanken die ik produceer. Ik ben dan minder bezig met ‘Sem zijn’ en kan me volledig loslaten in het spel. Het is alsof standaard gedragspatronen oplossen en er ruimte wordt gerecreëerd voor een soort puur bewustzijn. Mijn onzekerheid verdwijnt en dat staat me toe meer mezelf te zijn en zonder verwachting te spelen.

Ik wil me graag uitspreken over het gezond gebruik van drugs. Wanneer het fout gaat met drugs heeft het naar mijn idee vaak te maken met overdosering of niet weten wat er wordt gebruikt. Dat zou voorkomen kunnen worden door meer voorlichting. En dan heb ik het niet alleen over illegale drugs. Het is voor mij zo onbegrijpelijk dat farmaceutische ‘geneesmiddelen’ massaal worden verstrekt aan volwassenen en zelfs kinderen om ze rustiger te maken of af te vlakken. Die symptoombestrijding wordt zonder pardon geaccepteerd en de middelen die juist een verschil zouden kunnen maken worden verboden. Dat kan ik moeilijk begrijpen in een land met zoveel intelligente mensen. Hoe kan het zijn dat ik als 20 jarige waarschijnlijk meer bewust ben over drugs dan menig beleidsmaker in de regering? Het zou zo mooi zijn als we met z’n allen beter geïnformeerd zouden zijn over drugs zodat gebruik minder snel vervalt in misbruik wordt en we de baten van sommige middelen kunnen omarmen.’