Skip to main content

‘Er ging een wereld voor me open…’

‘Voordat ik naar Den Haag verhuisde had ik vrijwel geen ervaring met drugs. Mijn ouders spraken er niet over, en waren er eerlijk gezegd ook geen fan van. Ik heb het er eigenlijk nog steeds niet vaak over, je probeert als kind toch altijd het perfecte plaatje naar je ouders te presenteren. Toen ik dan ook begon met experimenteren was ik als een kind in een snoepwinkel. Het begon met de coffeeshop, wat als snel werd gevolgd door de smartshop, en uiteindelijk kwam ik ook in aanraking met harddrugs. Er ging een wereld voor me open, maar met de meeste drugs had ik niet de behoefte ze meer dan één keer uit te proberen. 

Mijn ervaring met drugs is heel divers, aan de ene kant heb ik het voor het overgrote deel als prettig ervaren. Ik heb echter ook wel eens een bad trip gehad toen ik truffels deed. Het werd toen zwart voor mijn ogen en ik was zover van mezelf verwijderd dat ik echt heel bang werd. Ik gebruik liever andere middelen nu, voornamelijk XTC, coke en ketamine.

In de regel wegen de negatieve ervaringen niet op tegen de voordelen; door drugs ben ik meer gaan nadenken over wie ik ben, en wat ik doe. Ik heb mijn leven er zowaar door laten bijstellen. Je ontwikkelt namelijk een andere manier van denken die ik zelf heel mooi vind. Ik heb een keer LSD met vrienden gedaan, waarbij ik op een gegeven moment opstond en aangaf dat ik even ‘een rondje ging maken’. Ik ben toen vertrokken om vervolgens heel Den Haag met de tram door te gaan in mijn eentje. Als ik eraan terugdenk moet ik weer lachen, het was alsof ik in de Griezelbus zat.’