Skip to main content

XTC of MDMA is al sinds de jaren ‘90 een veelgebruikt middel, vooral bij mensen die uitgaan naar een club of een festival. Het nemen van een pilletje hangt nauw samen met de housecultuur, maar ook thuis kun je er bijzondere ervaringen mee hebben. Het geeft je een stoot energie waardoor je opgewekt wordt en alles intenser beleeft. Tegelijkertijd breekt het remmingen af, waardoor je ineens socialer wordt, knuffeliger, open over je emoties (en soms ook ontzettend geil). Voor je het weet zit je de hele avond je diepste geheimen op te biechten aan je nieuwe beste vriend of vriendin. 

XTC is relatief gezien een vrij onschuldige drug. De tegenslag – of ‘dinsdagmiddagdip’ – kan wel ontzettend zwaar zijn. Ook moet je ontzettend uitkijken met vervuilde pillen, die zo nu en dan in omloop komen. Daarom is het altijd verstandig om voor gebruik je pillen te laten testen. High Human en straatcoach Eddy ziet jongeren liever aan de pillen dan aan de drank: ‘Mensen die XTC of MDMA hebben gebruikt zijn over het algemeen veel gezelliger zijn dan mensen die alcohol hebben gedronken. Iedereen is vrolijk en er zijn nooit vechtpartijen.’


XTC staat op nummer 17 van de 20 in de drug-harm index van professor David Nutt. Het is dus relatief onschuldig. Toch zijn geestverruimende middelen nooit zonder risico. Voor meer informatie hierover verwijzen wij je graag door naar Jellinek, waar je meer kunt lezen over: werking/ risico’s/ verslaving.

°) Highhumans.com is een platform waar ervaringen centraal staan. De meningen verkondigd in High Humans confessies zijn persoonlijk en subjectief.   

Leave a Reply